tiistai 11. syyskuuta 2012

Ääni


Kohta kahdeksan vuotta samassa huushollissa pyörimistä tekee levottomaksi. Kaikki ruskeus nyppii. Keittiö nyppii. Lattia nyppii. Lasikuitutapetti nyppii. Sienipiirakkakin nyppii. Sohvakin on ihan kamala. Sitten on vielä se ääni.

Ääni on päivisin lähes huomaamaton, mutta yöllä se räjäyttää tajunnan. Se on sellainen ärsyttävä korkeataajuuksinen vinkuna, jonka lähdettä ei pysty osoittamaan. Pyörin kämpässä kuin koira häntänsä perässä. Tuleeko se päästä, pattereista vai telkkarista? Nypin kodinkoneista johtoja, kuuntelen pää kenallaan. Tökin Miestä: "Kuuletko? Kuuntele. ... Ihan kauhea." Mies pidättää hengitystä ja kuuntelee. Pyörittelee silmiä ja nyökkää varovasti.

Ei tajua.

Ihan selvästi muutoksen aika ääni. Horoskooppikin on suotuisa. "Jos mieleesi siis juolahtaa joku loistava idea niin ei muuta kuin toteuttamaan tukka putkella."

En vain tiedä, mistä aloittaisin.

12 kommenttia:

 1. Välillä todellakin kaikki nyppii....sellaista se on...:)
  Meilläkään miestä ei mitkään äänet häiritse, mutta auta armias, kun minä painan pääni tyynylle kuulen, joka ainoan rasahduksen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinäkin on? Onko tää tosiaan naisten vaiva?

   Poista
 2. Kuuleeko miehet ääniä? No ei tosiaankaan! Jälleen yksi hienoinen ero :)
  Lasikuitutaptetin voi tapetoida.... maali tekee ihmeitä jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se suoristava tapetti on vaan ikävän kallista. Helpommalla varmaan pääsis, jos levyttäs tai tasottas. En tiiä. Hittoako sitä lasikuitutapettia on tarvinnu joka seinään laittaa... yäh. Ja miksen mä tajunnu sitä, kun kauppoja tehtiin. Tyhmä ihminen.

   Poista
 3. Ai sulla vinkuu,mulla surisee,sillai ku kärpänen ikkunassa mutta vaimeemmin...Ehkä se on voimansa menettänyt kärpänen ikkunassa:)
  Mua ei nypi puitteet,tai ainakin parempi olla nyppimättä kun vasta pari vuotta sitten on lattiasta kattoon rempattu mutta huonekalut ja muut tavarat nyppii aina välillä,milloin on jotain liikaa milloin jotain liian vähän tai ainakin vääränväristä,liian isoa liian pientä liian samanlaista liian erilaista jne.Onneksi kuitenkin aika usein on ihan tyytyväinen...
  Kyllä sä varmaat keksit mistä aloittaa,sitten vaan tukka putkella hommiin,loistavat ideathan on ihan pakko toteuttaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, ihana kuulla, että jollakulla muullakin on ääniä. Se ei ole vain mun pää. Heh.

   Meillä on laitettu keittiö 6-7 vuotta sitten ja se on ihan paska. Kaikki listatkaan eivät tosin vielä ole paikoillaan. Kaikki on ihan riipinraapin. Vetoan aina lottovoittoon. Mitään ei tapahdu ennen.

   Poista
 4. Samanlaista kotikyllästystä täälläkin suunnalla.... Äänet on raivostuttavia, otan osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tää syksy. Pitäs jotenkin uudistua. Mutta sulla on niin mahtava puutarha, että sinne voi aina paeta! :)

   Poista
  2. Ai niin... piti sanoa, että tuo hieno liikkuva tägipilvi ei toimi tägeillä, joissa on ääkkösiä. Ihan tyhmää.

   Poista
 5. Mulle riittää neljä vuotta. Nyppii ihan samalla tavalla. Kaikki, perkeleet, alkaa hajota yksi kerrallaan. Ja kun mulla ei oo mitään tee-se-itse-miestä vaan työtön-maisteri, jolla on peukalo-keskellä-kämmentä-rahaton-syndrooma. Huomenna tulee kiinteistövälittäjä tekemään tarjoustaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, iso askel. Tsemppiä teille.

   Meillä on vähän samanlainen syndrooma. Sitä on vissiin liikkeellä.

   Poista
 6. Ei oo pitkä kun kans mainitsin levottomasta olosta, muutoksen halusta. Välillä aivan rasittaa olla tällääne. Tsemit!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...