tiistai 6. joulukuuta 2011

ME ~ 6. luukku

6. luukku
PIPARIA! TUMPPUPIPARIA JA MUITA TÄHTIHETKIÄ.
~ villa tölli ~

Tarvikkeet: piparitaikinaa, nallekarkkeja, Snöreniä

Leikkaa piparitaikinasta tumppuja, rei'itä heti paiston jälkeen ja ripusta Snörenillä lusikkaan. Jos olisin vähän miettinyt, ei kaikista olisi tullut saman käden rukkasia.

Ikkunapipareita ripustelin männä vuonna ikkunaan (ks. MiETi ~ 1. luukku), tänä vuonna snöreninainen iski niihinkin. Pienessä tähti-ikkunassa on yksi nallekarkki silputtuna, kupli inasen liian paljon. Vaan eipä tuo haittaa, syötävät koristeet ovat parhautta! Piparilyhty on koottu paistinpannulla sulatetulla raesokerilla (sulaa maitomaiseksi ruskeaksi tahnaksi).

Tähtipipareita kannattaa valmistaa varastoon elämän tähtihetkien juhlistamiseen. Itsenäisyyspäivälle tai sille päivälle, jolloin huomasit bussipysäkillä seistessä edellispäiväisen sukan tipahtaneen housusi lahkeesta. Ja sille päivälle, kun asioit juhlamekkoliikkeessä chilimajoneesit leuassa. Ja sille, kun tajusit tervehtineesi varsin tuttavallisesti Pikku Kakkosen juontajaa.

Hyvää itsenäisyyspäivää. Oikein hyvää. 
Talo maallakin tarjoaa piparia!

9 kommenttia:

 1. repeilin noille sattumuksille tossa lopussa, mulle on käyny toi sukkajuttu. Toki olen myös tehnyt töitä kaupassa jauhovana nenän alla =)
  Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Nuohan ovat tosi kivoja. Sopii niin kuin nyrkki suuhun.

  Hyvää itsenäisyyspäivää! (Kreikka juhlii ja Suomi maksaa).

  VastaaPoista
 3. Voi räkä, tosi hienoja! Kiva idea noi tumput.

  Kiitos samoin :)

  VastaaPoista
 4. Elämä ei olisi elämää ilman tähtihetkiä :)
  Eikä ilman "tähti"hetkiä!

  Pitäisköhän tuupata itsensä lumeen ja katsomaan paraatia...

  VastaaPoista
 5. Ai sä tunnet pikku kakkosen juontajan;)Mä oon menny SAMAAN kauppaan MONTA kertaa valkoisessa kertakäyttömyssyssä,seissy linkkipysäkillä siniset muovisuojukset jalassa,osallistunut lapsen päiväkodin urheilupäivään verkkarit nurinpäin jalassa,onhan näitä päiviä jolloin ois ollu upeat tähtipiparit tarpeen=D Mulla on "oma" visio noista sun pipareista,laitan kuvaa jos onnistuu,taidan laittaa vaikkei onnistuskaan,mikä pakko se aina on olla kätevä emäntä,eikös se riitä että yleensä on=D

  VastaaPoista
 6. itsehän kerran tervehdin stockalla erittäin iloisesti ja tuttavallisesti Vesa Toskalaa. Oli olevinaan niin tutun näköinen naapurinpoika... Se varmaan mietti, että mikähän kottarainen tuokin oli.
  Piparit on hienot!

  VastaaPoista
 7. Upeita!

  Mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa Sinulle!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...