keskiviikko 1. joulukuuta 2010

MiETi! ~ 1. luukku


Joulukuun 1. päivä 2010
IKKUNAPIPARINAUHA
~ villa tölli ~


Tarvikkeet: nalle- tai tuttikarkkeja, piparitaikinaa, muotteja, paperinarua

Käytin isoa ja pientä tähtimuottia. Piparitaikinasta painellaan isompia tähtiä ja pienemmällä leikataan aukko. Kannattaa kaulita ja leikata taikina suoraan leivinpaperin päällä, notteivat veny ja vanu siirrellessä. Pikkuiseen aukkoon lasimestarini (muikkunen) laittoi 2 nallea tai tuttikarkin yläosan. Paistetaan normaalisti (lue: Sunnuntai-piparitaikinan ohjeen mukaan, hehehee!). Kannattaa jättää vaaleahkoksi, ettei karkki pala. Nallet kiehuu ja kuohuu uunissa, tasoittuu "lasiksi" jäähtyessään. Muista tökätä tikulla reiät tähden sakaroihin heti uunista tulon jälkeen!

Lenkitä piparit vaikkapa paperinarulla ja ripustele. Laitoin muutaman piparin nauhoja verhojen päälle hopiaketjun kaveriksi. Ikkunakoristeena nauhat ovat parhaimmillaan. Yksittäisiä ajattelin käyttää kuusessa ja tuikkia muuten vaan joka paikkaan. 

Nalleparkojen hyväksikäytön luin joskus Pirkasta, siinä oli tehty ikkunat seisovan enkelin siipiin, tosin jostain Pirkka Vinkari -karamellista (?). Ohjeessa käskettiin silputa karkit, mutta meillä paistetaan nallet ihan kokonaisina, elävältä etten sanoisi.

23 yötä jouluun!


PS. Tänään luukku avautui Töllillä, huomenna Talossa maalla, ylihuomenna Tinuhella.  Joinain päivinä luukut rapisevat kaikilla!

Disclaimer: paistettu nalle on tämäkkää tavaraa. Varo hampaitasi, jos sinulla on tapana syödä joulukoristeita.

8 kommenttia:

 1. Tästä se lähtölaskenta alkaa :)

  Hienoja ikkunapipareita! Tein justiinsa toissa päivänä sydänversioita. En kyllä laittanu roikkuun, meinaan syöttää vieraille tänään. Eikä muuten akkunat onnistunu noin kivasti...oli jotain epämääräsiä hedelmäkarkkeja purkin kätköistä.

  VastaaPoista
 2. Ooo-la-laa - ovat varmaan älykauniita valoa vasten! Pitikö nyt vielä pipareitakin leipoa kun jo pitkään tyytynyt annaksen valmiisiin? Jääkö muuten niihin ikkunoihin väri?
  Se viimeinen lause hihitytti, elävältä paistetut nallet kun ei kuullosta niin hirmuisesti joulujutuilta. ;D

  VastaaPoista
 3. Sanna-Mari: Mä olen koittanut salmiakillakin, se näyttää paistettuna Itämeren öljyvahingolta. :D

  Minna: Väri tulee kyllä karkin mukaan, mutta aika hailakkana. Punainen ja keltainen on mielestäni parhaita. Voisihan sitä tietty tuikata elintarvikeväriäkin... vaan eipä ole tullut ennen mieleen. ;D

  VastaaPoista
 4. Onkohan tätäkin nyt pakko testata? Ostin pari päivää sitte Ikeasta uusia piparkakkumuotteja: siili, hirvi, etana, kettu, orava ja karhunpentu.

  Kävin tänään puistossa vähän kuvailemassa luukkua numero 3 varten, hihii!

  VastaaPoista
 5. Tinuhe: Joo, mä hivelin niitä kans, mut jätin hyllyyn. Sen sijaan otin harmaan pehmohiiren eurolla. Hiirihän on paljon tarpeellisempi.

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea! Joskus tein ihan syötäväksi tarkoittaen vastaavanlaisia pipareita ja totesin, että hedelmäpantterit eivät sulaneet tuolla tavalla, vaan jäivät vähän ruman kohmeloiksi:/

  VastaaPoista
 7. Sanna-Marin vinkistä löysin blogiisi. Ihastuin ja jumituin lukemaan aikaisempia postauksia. Kiitos useista naurunpyrskähdyksistä, musiikkielämyksestä, hauskasta tavasta kirjoittaa :) Palaan varmasti!

  VastaaPoista
 8. Leena: Heh! Luulisi, että pantteri on hyvä mihin vaan. ;)

  aNNa: Voi kiitos, mukava kuulla! Teretulemaks vaan, any time (1.28 esimerkiksi on tosi hyvä, heh).

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...