maanantai 21. kesäkuuta 2010

Juhannuskakku (koekeittiössä viikkoa ennen)


SUSKUN MAAILMAN HELPOIN MANSIKKAKAKKU
POHJA
125 g margariinia
1 dl sokeria
3 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

MARENKI
3 valkuaista
1,5 dl sokeria

TÄYTE
1 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
vaniljasokeria

mansikoita


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan. (Voit lisätä ruokalusikallisen jauhoja ennen keltuaisia, ettei taikina juoksetu.) Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada pohjataikina leivinpaperoidulle uunipellille. Kannattanee hieman "pienentää" peltiä  foliolla. Vaahdota marenki. Kaada pohjan päälle. Paista 175 astetta 20-30 minuuttia. Vaahdota Flora Vispi (kauneinta kermavaahtoa ikinä) ja sekoita joukkoon rahka sekä sokerit. Puolita jäähdytetty pohja ja lisää toiselle puolikkaalle täyte ja mansikanlohkoja, nosta toinen puoli päälle, lisää päälle mansikoita. Toimii.

Suosittelen lämpimästi sähkövatkainta. Tai reipasta aviomiestä. <3

Pääruoaksi oli rikkaruohopeunoja Strömsön tapaan (miksei kekään ottanu kuvaa...). Oikeesti tosi hyvää. Röllekabladia (siankärsämön nuoria lehtiä) vaan reilusti, turha arastella sen kanssa. Ehkäisee tulehduksiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...