maanantai 8. kesäkuuta 2015

Askartelin!


Kasvillisuutta. Kaikki pionit voivat hyvin. Arovuokko on karvainen, kuten ennenkin. Viinimarjaa näyttää tulevan taas räksien iloksi. Ostin vaaleanpunaisen pelekuun. Koska kaupunkiin ostin kesäbegonian, olen pyörtänyt lähes kaikki en-ikinäni kukkasaralla.

Kasvillisuustutkielmat jäivät kuitenkin kirkkaasti hopealle. Pakolliset vuohenputkihommat ja ruohonleikkuut. Nokkosenpoistot.

Halusin palavasti kesäkeittiöön vähän täydennystä. Edes vähän sitä keittiötä. Kesä kasvoi rakennelman sisällä jo komeasti. Pilppomistaso. Kaasupoltintaso. Niinkuin Tareqillakin. Aikani siinä potkiskelin voikukkia. Ja siinä se oli! Ulkorakennuksen seinustalla! Romuläjän takana! Täydellinen ratkaisu! Niitä myydään valmiinakin! Sellainen oli jossain puutarhaohjelmassakin! Kyllähän sellaisen nyt käden käänteessä rakentaa! Eikä maksa mitään! Kaikki valmiina! Roskan ja romun hyötykäytöstä kunniamaininta! Mahtavaa! Heti hommiin! Tätä mitenkään erityisemmin tarvi suunnitella! Ratkaisut löytyy rakentaessa! Mää en kestä nerouttani!

Ensin revin ruostuneen raudoitusverkon heinien, koiranputkien ja villiintyneen mustaherukan kourista. Sitten etsin voimatongit. Ähkin tonkien kanssa toisenkin tovin. Myöhemmin tuli mieleen, että rälläkkä olisi ollut ehkä parempi vaihtoehto. Tasoitin asennusalueen. Mallailin ja sovittelin. Kiinnitin häkin palaset laatikoksi rautalangalla. Kuljetin kiviä. Latasin häkkyröihin 9 kottikärryllistä kiveä. Keräilin lautaa. Mallasin ja vatupassasin olutlasilla. Hoegaardenilla. Totesin lievän vinouden olevan suorastaan suloista. Tässä nyt mitään sairaalaa rakenneta.

Naputtelin laiturityyppisen tason, varmuuden vuoksi hemmetin monella naulalla. Yllätyin tasorakennelman painavuudesta. Kakkaputki pitkällä pinnistelin 280 senttisen tason paikalleen. Viimeistelin laiturini otsalaudalla.

Kyä ommeinaan.


Olen jotenkin erityisen ylpeä rakennelmastani. Se on jopa Miehen mielestä tukeva.

10 kommenttia:

 1. Joo mä ajattelin otsikosta,, että jotain piipunrasseja olet väännellyt pikku-ukoiksi ja tuohikaloja taitellut ja oviransseja ja sen semmoista - vähän on järeämmät otteet! Hieno on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipunrassitkin on tosi jees. Mutta jos askarteluun liittyy rautaa, kiviä, sahauskoneita ja vasara, niin tulee sellainen voittamaton superwoman-olo. Superit kyllä on laantunut, koska nyt sattuu joka paikkaan. Mun nivelet on jotenkin allergisia kaikelle liikunnolle.

   Poista
 2. Kyä ommeinaan. Kerrassaan hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O. Pullistelen ylpeydestä. (Vähän jänskittää, että kestääkö se. Olisi noloa löytää romahtanut kivikasa... heh.)

   Poista
 3. WaU! Hieno on - suorastaan Loistoidea :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. No nyt alkaa olla jo hieman Oscar-gaalameininkiä. Kiitos! :)

   Poista
 5. sä oot hyvä ♥♥♥
  vatupassattu pöytäkin on ♥

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...