tiistai 25. marraskuuta 2014

Pistacia vera picea abies


Otsikoin hakukoneystävällisesti. Moni saattaa kaivata jouluaskarteluihin ideaa juuri pistacia vera picea abieksen muodossa. Luin wikipediasta, että mantelipistaasi elää luonnonvaraisena Turkmenistanissa. Olisin voinut vannoa, että Turkmenistan on olemassa vain Aku Ankassa tai Leevin musiikkikappaleessa. Onneksi Muikkusella ei ole vielä maantietoa.

Suomennettuna kyseessä on luonnollisesti roskiinjoutavistapistaasipähkinöidenkuoristapaskarreltu kuusi eli vuoden ensimmäinen joulukoriste. 

Tarvikkeet: pistaasipähkinöitä, kuumaliimaa ja styrox-kartio.

Kuorien esikäsittely kuten kukissa. Pieni kuusi valmistuu käden käänteessä, isommassa ehtii jo kyllästyä. 

Pakkohan se on vielä suhuttaa valkoisella. En pääse ajatuksesta, että naturellina kuoret näyttävät tupakoineen vainajan kynsiltä.  

4 kommenttia:

 1. Taidat syödä paljon pistaasipähkinöitä

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuusi! Mä keräsin noita kuoria muinoin valtavaan lasipurkkiin, kun tuntui pahalta heittää roskiin. Lopulta sitten kuitenkin heitin, kun ei niille mitään käyttöä koskaan ilmaantunut.

  VastaaPoista
 3. "Tupakoineen vainajan kynsiltä..." Ahhahhahha! :D

  Ja siis mitä tehdään pistaasipähkinän kuorista? No joulukuusi, tietenkin! Nyt lopputulosta katsellessa vastaus on ihan itsestäänselvä, ei vaan olisi ehä koskaan tullut itselle mieleen. Ihmeellinen on maailma :)

  VastaaPoista
 4. Oi, tuo on aivan ihana! Tällainen olisi juuri passeli seimiukkeleiden ja akkeleiden lähelle joulupuuksi. Pähkinänkuoret on jo pesty : )

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...