lauantai 7. kesäkuuta 2014

Ennen aamiaista


Eilen syöksyimme hemmetinmoisen viikon jälkeen maaseudun rauhaan. Meikit pois, maaseutukaapu päälle, makaronilaatikko uuniin. Ukkonen murisi lujempaa kuin ruohonleikkuri. Keräsin kukkia pöydälle kaatosateessa, koska en voinut kastua enempää. Jotenkin kovin rauhoittavaa, kun ei tarvitse juosta sadetta turvaan. Kun mitään ei ole enää tehtävissä.

Täti Hotpinkki lähetti perjantai-illan ratoksi kolme viestiä, joiden pääsisältö oli muistuttaa kameran esiinottamisesta. Tänään tottelin ja kuvasin eteisessä olevan jääkaapin. Oikein kiva. Kuvasin keittiön kaapin. Oikein kiva. Kuvasin keittiön keinutuolin. Ja koiran. Ja pelekuut. Rauhallista ulkokuvausta hankaloitti äärimmäisen kovaääninen hyttyslauma. Aamuhetkellä on hyttysiä suussaan.


Sisäinen rauhattomuusvärinä on kadonnut. Jos oikein tutkiskelen sisintäni, huomaan, että olen levollinen ja hyväntuulinen. Mitä tämä tälläinen on?

Kellari näyttää rajattuna erittäin hyvältä, niin kovin rappiolliselta. Vähemmän rajatussa kuvassa petonkiaskartelut. Ulkopuolesta en halua julkaista kuvallista muistoa. Koska olen hyväntuulinen.


Puskista keräilty sininen maa (lajiveikkaukseni: ukonhattu, ruohosipuli, akileija, siperianiiris ja kaamea vuorikaunokki, taustalla röyhytatar ja joku pioni) näyttää täydeltä ja yllättävän rikattomalta. Kuvissa kaikki hukkuu vihreyteen.


Nyt iski hemmetinmoinen nälkä. Painumme paistamaan pekonia ja croisanttia. Moro.

5 kommenttia:

  1. Mikä tuo valkoinen kukka on? Mulla on varmaankin myös sitä, mutten muista nimeä.

    VastaaPoista
  2. Täti Hotpinkki tykkää erityisesti tuosta piiunista viimeisessä kuvassa. :)
    Itse en ehtinyt kameralle kuin yöllä. :[ Sulla on iiihanat yrttiviljelmät ja toi kellari on NIIN hieno. Oletko jo maistellut viiniä viinikellarissa? ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...