tiistai 7. tammikuuta 2014

Kärrin verran


Juuri nyt blogistanian kaikki blogihenkilöt henkistyvät siivoamalla sata tavaraa uudelleen kiertoon. Sata pois ja yksi tilalle. Vai miten se nyt meni.

Blogeilla on minuun samanlainen vaikutus kuin Aamulehden iloisilla, joka vuotisilla "pakkasilla tuuletetaan petivaatteista pölypunkit"  ja "nyt on aika pestä kodin ikkunat, näin onnistut" -artikkeleilla. Viittaan niille kintaalla. Kunnes alitajunnan huono ihminen -jyskytys tai puhdas vitutus käy kestämättömäksi. Ja sitten painetaan peräsuoli pitkällä. Koska ei kai kukaan jaksa törkyjä montaa päivää tökkiä.

Raivopäissäni en huomannut laskea yksittäisiä tavaroita. Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että kamaa on lähtenyt yhden tarjoilukärryn verran. Samalla löysin kadonneet joulukorttitarpeet ja  joulukoristeet. Metrin verran lautasliinojakin riittänee hetkeksi.

Kärräin on kirpputorilta, tietenkin. Maalasin upeat puujäljitelmätasot liitutaulumaalilla. Miksi, sitä en tiedä. Kärrystä kuuluu sama ääni kuin eräässä mainoksessa tässä taannoin. Mietittyä paikkaahan kärrille ei ole. Yritin ehdottaa uuden sohvan hankintaa, jotta kärri pääsisi arvoiselleen paikalle sivupöydäksi.

Vaan eipä taas arvosteta selviä visioita.

15 kommenttia:

 1. Mun mielestä, henkilökohtaisesti siis, tuo siivoa sata tavaraa tai enemmän -haaste on aika outo juttu. Siis onko jollain ylimääräsiä tavaroita? Niiku oikeesti? Ei vaan:

  Mulla ittellä ei ole kovinkaan montaa ylimääräistä tavaraa. Jos onkin joskus ollut, niin luultavasti jätin ne erossa ex:n riesaksi, olen myynyt ne jo ajat sitten kirppiksellä rahan puutteessaa, lahjoittanut tarvitseville ja loput vienyt johonkin hyväntekeväisyyskirppikselle sädekehän toivossa. No, ehkä sillä on osuutta asiaan, että viimeiset 10 vuotta ei talous ole ollut kovin lavea, ja yhteen väliin tuli muutettua niin ahkerasti, että ei huvittanut kerätä ylimääräistä, kun tiesi, että ne on kaikki itte kannettava seuraavaan mestaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä oli nyt henkilökohtainen häpeäkaappini, koska olen jo raivannut henkilökohtainen häpeävaatehuoneeni. Yksi korkea kaappi täynnä kaikkea TARPEELLISTA, kuten puolikkaita ja kokonaisia kynttilöitä, maalattuja kiviä, mahdollisesti tuunattavia _asioita_, ehkä joskus tarvittavia tarvikkeita. Osasto "eihän sitä koskaan tiedä", jota olen kerryttänyt tässä asutun 9 vuotta.

   Toi muuttaminen on kyllä tehokas tapa. Mä olen ehkä vihdoin päässyt sen yli, että en saa muuttaa enää parin vuoden välein. Tässä sitä nyt kökitään samoissa nurkissa.

   Poista
 2. Kärry on komee, ymmärrän kyllä hyvinkin miksi alitajuntasi valitsi tuon värityksen! Aiemmin, kun olen blogeista lukenut sadan tavaran siivouksesta, on se mennyt läpihuutona päästäni. Mutta eipä enää, SINÄ EVE onnistuit iskostamaan meikäläiseen pakottavan tarpeen tehdä tuo raivaus. En tiedä itkisinkö vai nauraisinko, kiittäisinkö vai kiroisinko. Saat ehkä kuulla vastauksen hiihtolomaviikon jälkeen. Jos satun silloin lomailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Tartunta! :D

   Pitäisi olla jotenkin puhdistavaa, mutta... enpä nyt tiiä. Latkin kahvia samalla liikaa ja nyt suussa maistuu kakka.

   Poista
  2. :D Hulvatonta!

   Enpä ollut munäkään sadan tavaran hävittämisestä vielä kuullut, mutta ei ainakaan vielä tullut tarvetta. Sata ravaraa kun ei tässä meidän roinamäärässä vaikuta mihinkään. Tuhat voisi jo alkaa tuntua.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On! Mahtava! Ei mitään järkeä!

   Hankintana kuitenkin hieman epäilyttävä ja kallis (19 €). Jouduin jopa turvautumaan "viestitä tädille" -oljenkorteen.

   Poista
 4. :D Mää oon laskenu,nyt on 186 tavaraa kirpparilla,takasin en tuo yhden ainutta,siis omistani mutta kyllä jos tuollasen kärrin löydän niin matkaan lähtee,vanha kärri on parempi kin pussillinen uusia vai miten se nyt oli...Eihän löydöille tartte etukäteen paikkaa ollakaan,nimensä mukaisesti löytä(ne)vät paikkansa,saattavat tosin kyllä vaatia vaikkapa sen uuden sohvan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 186 on paljon! Hyvä sua! Sitä mä myös mietin, että eikö isommasta esineestä saa enemmän hyvispisteitä kuin pienestä. Mun mielestä esimerkiksi nojatuoli on arvotettava selvästi korkeammalle kuin vaikkapa seinäkello, josta on riivitty tarvikkeiksi jo koneisto ja kaikki irtoava aines. (Mä olen harkinnut yhdestä nojatuolista luopumista... tai oikeammin ehkä sen vaihtamista johonkin toiseen.)

   Sohva... Miehen mielestä vanhassa ei ole mitään vikaa. (Joo, joo...)

   Poista
 5. Hyvät kärrit sait ja vähän sama vaikutus minulla noiden vallitsevien 'tempausten' kanssa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne ehkä ihan hyviä herätteitä, mutta jotenkin tulevat aina väärään aikaan. Pakkasta mä kyllä kaipailen, koska pakastin pitäisi sulattaa ja siivota.

   Poista
 6. Onnea kärristä.Liekö mun entinen.Möin samalaisen viime talvena tori.fissä.Nettosin kyllä enemmän kuin parikymppiä...Eli sait halavalla.
  Avioeron yhteydessä luovuin varmaan 5000 tavarasta.Kerran se kirpaisee...

  VastaaPoista
 7. Oon päättänyt jättää tavaran karsimisen odottelemaan parempia aikoja (joita tällä tahdilla ei taida koskaan tulla), mutta nostan kyllä kärriä kaikille, jotka siinä onnistutte.

  Youtube-pätkä oli ihan paras. Kiitti siitä :D

  VastaaPoista
 8. Eikö se ole jo melkein luopumista, kun mielessä zoomailee kaikkea, mistä olisi valmis luopumaan. Ei minulle luopuminen tee tiukkaa, vaan se vaiva sijoitella niitä uudestaan.

  Kauhea vaiva oli löytää tuo kärrin ääni tuosta mainoskoosteesta, mutta pakkohan se oli kahlata läpi. Jotenkin tosi hyökkääviä nuo mainokset tuolloin.

  VastaaPoista
 9. Mun blogissa on sulle tunnustus
  http://elamaajaelamyksia.blogspot.fi/2014/01/tunnustuksia-ahkerille-kavijoilleni-ja.html

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...