torstai 8. marraskuuta 2012

Hulluutta


Reiman tehtaan varaston tyhjennysmyynti. Hulluutta. Hul-luut-ta.

Joskus kuvittelin, että jouluruuhka Nygrenin kalatiskillä on pahinta, mihin ihminen voi joutua, mutta olinpa väärässä. Vaikka olin kuullut hurjia tarinoita villiintyneistä naisista, retki Kankaanpään ultimate-hulluuteen ylitti kaikki kuvitelmani.

Tehdashalli, tuhansittain Reiman tuotteita, 900 ilmoittautunutta kavereineen, neljä kassaa. Tuntui kuin olisin tipahtanut keskelle ihmemaata. En osannut toimia tarpeeksi nopeasti, olin liian hyväntuulinen, enkä edes muistanut lapseni pipan tai rukkasen kokoa. Opettelin kokotaulukot, möyrin muiden mukana mallikappalelaatikoilla, sinkoilin pitkin hanskakasoja, pöyhin hyljättyjen vaatteiden pinot. Kolmen (KOLMEN!) tunnin kassajonotuksen jälkeen tunsin itseni jo ammattilaiseksi. Ensi kerralla ehkä uskaltaudun myös siihen hard core -ryhmään, joka kyttää myyntitilaan tuotavia mallikappaleita veren maku suussa.

Muistilista seuraavalle reissulle
- Ota mukaan 2 kpl Ikean isoa kassia, koska ostoskorina toiminut äitiyspakkauslaatikko on hankala kuljetettava. Kärryjä on vain harvoille onnellisille.
- Unohda käyttäytymistavat. Nopeat käyttävät hitaiden vaatteita ensi talvena.
- Ota mukaan käteista. Käteikassajono on huomattavasti lyhyempi kuin korttimaksujono.
- Varaa aikaa. Älä sovi mitään muuta koko päivälle.
- Opettele lapsesi kaikki koot etukäteen (pää, käsi, jalka, pituus).
- Ota evästä. Pihassa myydään kahvia ja makkaraa, mutta ulkona käyminen verottaa metsästysaikaa.
- Pidä huoli kassistasi/kärrystäsi/laatikostasi. Ihmiset syöksyvät löytöjesi kimppuun, jos erehdyt huolettomasti kääntämään selkäsi.
- Ota kaveri mukaan. Toinen voi jonottaa kassalle ja toinen sinkoilla. Tehokkuus ratkaisee.

Tulipahan säästettyä.

16 kommenttia:

 1. Ei hyvänen aika, ei mua saisi tollaseen meneen. :D Mä vältän alennusruuhkiakin. Mikään ei ole niin raivostuttavaa ku eukot kyynärpäätaktiikalla penkomassa paniikinomaisesti, että saavat jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuhkissa on jotain todella kutkuttavaa. Kuvittelen seuraavani tilannetta kuin ulkopuolisena. Saatan jäädä seuraamaan yhden ihmisen toimintaa, yritän ärsyttää oikein vittuuntuneita äärimmäisellä kohteliasuudella ja lempeillä hymyillä. (Tätä on siis jo kunniakkaasti harjoitelut jouluisin.) En vain eilen heti tajunnut, että käsillä on oivallinen harjoituskenttä.

   Juu, kieroutunut olen. :D

   Poista
 2. Kolme tuntia?Kolme tuntia!On sulla pitkä pinna herttileijaa sentään,jos luokalle vois jäädä jonotyskyvyttömyyden takia niin olisin edelleen eskarissa,ei kai siitä kukaan(?)tykkää mutta se on mun sietämättömien asioiden listalla ihan kärkipäässä,ei kultasijalla muttei paljon puutukään;)
  Varmaan kuitenkin kokemuksena sitä luokkaa että muistaa jonkunkin aikaa(jonotelleensa):)
  Sopiskohan tohon kokojen opiskeluun se lallatus:pää,olkapää polvet varpaat,polvet,varpaat,polvet muokattuna versioon pää(koko),käsi(koko),jalka(koko)pituus(sentit) ja sitten litaniassa kaikki koot ja pituudet peräkkäin?Siitä vois saada jopa etulyöntiaseman itselleen seuraavassa hulabaloossa,tuota kun lallattelis kovalla äänellä niin ilmottautuneet kavereineen saattais hämmästyä niin paljon että just ne sopivimmat tuotteet kerkeis nappaamaan itselleen ennenkuin toiset hämmästyksestään toipuisivat,mitä isompaan ääneen laulat,sen paremmat tsäänssit,megafoni vois olla kova sana;)Taidankin lähettää niksipirkkaan tän niksin,kymppi irtoo että heilahtaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli vähän pattitilanne. Olimme tehneet hyvät löydöt, ajaneet 96 kilometriä. Ei siinä enää tyhjin käsin poiskaan voinut lähteä. Toisaalta, mikäs siinä jonotellessa. Nälkä vain yllätti.

   Hieno taktiikka. Mutta jos vikkelimmät ilkeyksissään nappaisivat juuri NE koot?

   Yhdellä laatikolla joku mummo kysyi, että minkä kokoinen hanska on sopiva 1,5-vuotiaalle. En tiennyt yhtään. Jotenkin mä olen aina ollut tosi huono näissä. Pitääkö kaikkien äiti-ihmisten tietää ulkoa nämä kokoasiat?

   Poista
  2. No ei tartte tietää eikä se auttais vaikka tietäis,sen verran tuntuu heittelevän nuo koot eri valmistajilla:)Yhden OIKEASTI hyvän niksin luin joskus jostain ja se on mulla käytössäkin,lapsen kenkiin kohdistuvat hutiostokset silloin kun lapsi ei ole itse mukana sovittamassa vähenee radikaalisti kun pistää sen lapsosen muutaman kuukauden välein seisomaan pahvinpalan päälle,piirtää jalkapohjien kuvat,leikkaa ne irti ja pistää "mallit" kassiinsa,niillä on sitten helppo kaupassa "sovitella" onko koko sopiva:D Siis jos kehtaa JA jos sattuu oleen just se kassi mukana jossa ne mallit on:)

   Poista
  3. Mulla on ollu grillitikusta pätkäisty mitta, mutta eipähän se tullut eilen mukaan. Kenkä on jotenkin helpompi kuin tumppu. Onko se koko 4,5 vai 6? Siis täh? :D Nykyään mittaan hanskan jo omaan käteen. Kun hanska on niinkuin eineen nafti, ni se on kekkulalle sopiva. (Tosi tarkka mittausmenetelmä, heh.)

   Poista
 3. Huh, huh. Ei olis meikäläisen laji...

  VastaaPoista
 4. Been there, done that ;-D
  Onneksi lapseni ovat jo niin isoja, ettei tuonne enää tarvitse mennä. Kerran erehdyin ottamaan 7v.lapsen mukaan ja hän muistaa tilanteen vieläkin, mammat ryysää ihan hulluina ja tökkii kaikki pienet nurin!
  Mutta halvalla sai !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, oli tuolla muutamia isompia muksuja, mutta vaunuikäisiä oli yllättävän paljon. Pikkupätkillä ehti tulla jo hiki, nälkä ja tylsyyskiukku moneen kertaan.

   Niiden lantiolla riiputettavien laatikoiden takaa ei edes näe niitä jaloissa heiluvia pätkiä. Ikea-kassi olisi siis ihan turvallisuustuote.

   Poista
 5. Minä kävin jossakin Luhdan ihme hinta hulinassa ja ostin halvalla takkia ja pipoa ja pyyhettä. Ulkoilupukua ja kaulaliina...ja vaikka halvalla ostin niin rahaa meni tuhottomasti...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, Luhdan pyyhehulina! Siellä minäkin olen ollut, mutta se oli vielä lasten leikkiä! :D

   Poista
 6. Minä siis inhoan ruuhkia. S-kaupan 15 % asiakasomistaja-ale päivien ilmoitus saa jo niskavillat pystyyn! Eihän siellä pysty edes keskittymään, kun ihmiset painaan niiden miljonääriostoskärryjen kanssa ympäriinsä, ja sitä vaatii jo tämänikäisen ostoksilla käynti. Pankkiin en mene kuin pakosta, sillä vain kaksi mummoa edessä tietää puolen tunnin jonotusta vähintään :) Tuon kolmen tunnin ansiosta olet kyllä jonotuksen kruunaamaton kuningatar :D

  VastaaPoista
 7. Olin paikalla myöskin. Tämä oli minulle jo seitsemäs varastonmyynti Reimalla ja mielestäni meno on joka kerta tullut hurjemmaksi ja hurjemmaksi! Tuohon sinun listaasi lisäisin vielä pyöräilykypärän; olen kerran saanut rekistä päähäni kun yritin taistella niistä näytekappaleista ;)

  VastaaPoista
 8. Reiman kamat ovat vielä jopa fiksuja tappelun kohteita, ne kun ovat käytännöllisiä. Vaihdetaan ympäristöksi Hullut Päivät, tuotteeksi veluuriyöasut ja tappelijoiksi raivokkaat 60v hienostorouvat, niin saadaan kunnon farssi aikaiseksi. Katsojan näkökulmasta siis. Tappelijoille kyse on elämästä ja kuolemasta.

  Mutta pakko antaa arvostusta kolmen tunnin jonottamiselle. Siinä alkaa kalveta ruuhka jos toinenkin.

  VastaaPoista
 9. Huh, huh, voin kuvitella. Minä kun karttelen Prisman joulupyhien aluspäiviäkin (siellä näkee, miltä näyttäisi, jos kerrottaisiin, että maailmasta loppuu huomenna ruoka!)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...