torstai 18. lokakuuta 2012

Myyrä ja perhonen

Muikkunen ei osaa vielä uida.

Emme käyneet vauvauinnissa. Kun koko maailma oli kaaoksessa, en voinut kuvitellakaan lähteväni uittamaan pätkää lauantaisin kello 6.30. Pahimmassa tapauksessa bussilla. Tunnin välein vaadittujen  yösyöttöjen jälkeen. Hormoonihöyryissä.  Juu ei. Silti tunnen vieläkin huonommuutta ja ihailen niitä äitejä, jotka siihen pystyvät. Niitä, jotka singahtavat tikkana uimahalleihin ja kylpylöihin ja feisbuukittavat hauskoja sukelluskuvia. 

Myöhemminkin uimahallikäynnit ovat olleet minimissä. Minua ällöttää ajatus allasvedestä: pissaavista mummoista ja papoista, peseytymättömistä ihmisistä, räästä, jalkasienistä, satiaisista ja urbaanilegendoista. Vaatii aikamoista henkistä valmentautumista, että saan tuupattua ajatukseni taka-alalle. Arpaonnikaan ei ole suosinut kaupungin uimakouluvalinnoissa. Joten.
 
Nyt minulla on missio. Tavoitteellinen ja säännönmukainen uintiharjoittelu. Iloisesti leikkien. Nauttien (mjooh).

Olemme käyneet läpi uintiharjoituksia Ylen Lasten uimakoulu -videoiden mukaan. Huomaan jopa puhuvani hallilla samanlailla kuin videoiden uimaope. Tavaan uinnin tavoitetaulukkoa.

Muikkunen myyrä tärisee innosta ja tulosta syntyy. Nyt seikkailemme alkeismerkin ja harrastemerkin välimaastossa. Vaikka oikea potkuasento tuppaa vielä unohtumaan, olen niin ylpeä. Meistä molemmista.

Tänään testasin lastenaltaassa perhosuintia. Mielestäni vedin komeasti, sulavasti kuin merinorsu. Pärskittyäni altaan päähän huomasin, että olen aiheuttanut valtavan hyökyaallon, lastenallas tulvi uhkaavasti pitkin käytäviä ja Muikkunen kiljui "äitiiii, lopetaa". Ensi kerralla kauhon vain rauhallisesti mummorinulia. Mieluiten jossain toisessa uimahallissa.

Minkähän takia uidessa tulee aina aivan kaamea pissihätä?

16 kommenttia:

 1. Ja nälkä! Uidessa tulee aina kamala nälkä...
  Meillä lapsi rakastaa vettä, olisi järvessä kuus tuntia putkeen. Uimahalliin / kylpyläänkään ei voi mennä kun sitä lasta ei saa sieltä pois! Paitsi niskaperse -otteella ja se ei ole kivaa :( Ihan oikeesti, siinä on tämänhetkinen syy siitä miksi me ei käydä usein!
  Mutta ensi kesänä laitan sen uimakouluun, on luvannut kuulemma mennä. Meillä on mökillä sellainen iso metsälampi, jossa uidaan ja se on kun sumppu. Loputon mutapohja ja tumman ruskea vesi... (saisit varmaan sätkyn, jos joutuisit uimaan siellä :D)Ihana, raikas suopohjainen pikkujärvi, MUTTA joka kakaran kanssa sama juttu ja PELKO kun siinä ei ole pohjaa.. Siksi lapsi äkkiä uimakouluun.

  VastaaPoista
 2. Niin joo, ja piti vielä näihin urbaanilegendoihin palata... Kuulin vasta jokunen vuosi sitten, että Pynsän uimahalli oli ollu 70-luvulla oikee homohalli, jossa oli tapahtunu sitä sun tätä, enimmäkseen kai sitä!!
  Vanhat äijät oli kytänny nuoria poikia...
  Ja me aina 80-90 -luvuilla käytiin siellä koulun kanssa! Muistan vieläkin sen röpyliäisen, ruskean lattian ja rappuset ylös uimaan...
  Nythän se on uudistettu kokonaan. Tekis mieli käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä asuin järvessä muksuna. Tai siis kotitalo oli maalla, mutta järvi oli joka paikassa ympärillä. Siksi tämä homma kalvaa vielä kovemmin.

   Muikkunen ei pelkää vettä ja pärskii into pinkeänä. Kylpyläreissuilla on tarvinnut toppuutella, kun se ei varmaan aina muista, että ei osaa uida. Mutta eiköhän se tästä, kun saa aikaiseksi aina lähteä.

   Mä en muista, että olisin koskaan käynyt Pyynikillä. Nokian halli on kaikken tutuin. Aikanaan kun tuli asuttua siellä tual puolen kaupunkia. :)

   Poista
  2. "Ei aina muista, ettei osaa uida", jumankekka olin saada p**kahalvauksen kun se tuli täysillä vesiliukumäestä umpisukkeluksiin, pärski ja nauroi kun nostit sen haukkaan happea. Olisin ihan varmaan kuallu sydänkohtaukseen kaksin sen kanssa...

   Mut ihanaa kun käytte uimassa, yhdessä.

   Mieti muuten, että sulla on asiat hyvin. Sait hyökyaallon aikaiseksi lastenaltaassa. Mulla tulis sama efekti siellä aikuisten puolella. ;D

   Poista
 3. Tokan kerran samana päivänä kahvit nenästä! Jessus, naiset!

  Silloin kun meidän Toivot oli vaipoissa, ei pahemmin vauvauinteja ollu. Yks tais löytyä naapurikunnasta, ei menty.

  Avot, opetin ite ne uimaan sitten myöhemmin. Neiti hyppi 7.5metrin lavalta jo 6 vuotiaana ja ihmiset tuijotti maauimalassa kun hurrasin reunalla. Ihan p**kat housuissa mut ei passannu näyttää jälkikasvulle ;)

  Niin että kyllä se siitä ilman vauvauintejakin lähtee sujumaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt rauhallisesti sen kahvin kanssa. Oikeasti. ;D

   Juu, en mä epäile, etteikö tuo oppisi, jos joku vaan saisi takapuolensa sohvasta irti, hih.

   Poista
 4. Mä tokan kanssa kävin vauvauinnissa. Sillä seurauksella että veteen tottunut penska puoltoistavuotiaana juoksi mereen, liian syvälle. Kaatu tietty umpsukkeluksiin eikä päässy ylös kunei jalat ottanu pohjaan. Vieläkin nään pojan kellumassa kasvot vedessä tähtikelluntaa... Onneks näin silloinkin, eihän se penskakaan kovinkauaa pysty hengitystä pidättämään. Loppu hyvin, ihan kiva juhannus siitä sitten kuitenkin tuli. Ja vaatteenikin kuivu nuotion loimotuksessa.

  Mullon uimahalleihin vähän sellainen viha-rakkaus-suhde. Uiminenhan on mun juttu, vaan kyllähän sitä uimalasit silmillä kaikenlaista lilluvaa ja pohjassa löllyvää näkee... Yritän olla huomaamatta. Ja ajattelematta niitä pissiviä kanssauimareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi kamala, mikä tilanne! Oli enkeli olkapäällä, onneksi.

   Mä jo melkein harkitsin omien uimalasien ostoa, mutta taidankin jatkaa sumuisilla kloorisilmillä. Ehkä parempi niin.

   Poista
 5. Ei ne vauvauinnit oo ainakaan meillä nopeuttaneet uimaan oppimista. Kun ei kaikki tykänneet siitä ja toisaalta sen jälkeen ois pitäny jatkaa harrastusta, mutta harvassa on ne kerrat kun vuodessa halliin tulee vääntäydyttyä. Mies ei TODELLAKAAN mene, kun sen päässä pyörii just noi ajatukset, joita luettelit tuolla tekstissä. Mä oon sen verran kamikaze, että ei tunnu missään, mutta jotenkin se vaan aina jää.

  Uimahallissa rupee pissattamaan, koska vesi hieroo kehoa joka puolelta ja näin vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Siksi sen jälkeen myös janottaa, vaikkei mitään maratoonia ois vetänykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kommentti, kiitos ja kumarrus. Sain vihdoin järjellisen selityksen pissahädälle.


   Poista
 6. Ei meidänkään kahdesta vauvauimarista tullut innokasta uimaria isompana. Osaavat yhtä hyvin, kuin keskimmäinen, joka ei käynyt vauvauinnissa koskaan. Minä inhoan itse matkauintia, kun tekniikka on niin huono, että niska jumittuu. Olenkin vesijuossut mielelläni, sillä se ei aiheuta jännitystä niskaan yhtään. Muikkunen/myyrä oppii varmasti hienosti, kiva että jaksat opettaa innolla. Opettajana tiedän, että on niitäkin lapsia, jotka eivät osaa uida, kun eivät vanhemmat jaksa lähteä opettamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen käynyt juoksentelemassa (liian harvoin tosin) ja tykännyt kovasti. Siinä tulee oikein hiki (lisää eritteitä altaaseen).

   Kyllähän nuo näyttävät oppivan vaikka mitä, kunhan jaksaa opettaa. Oppimisen riemu auttaa jaksamaan niiden "ei huvita" -hetkien yli.

   Poista
 7. Vauvauinnissa ei käyty mekään,eikä missään mussakaan mikä alkaa sanalla vauva,eiku käytiinhän me kerran vauvateatterissa,varmaan olikin neiti 3 kookoolle ikimuistoinen elämys kun tädit heilutteli huiveja:D
  Meillä tyttö on syntynyt evät selässä,ei ole opetettu uimaan,itsekseen oppi kun aikansa räpiköi MUTTA mies ei osaa uida ja arvaa poteeko anoppi siitä huonoa omaatuntoa?Ei,ei ja vielä kerran ei!Eikä tarttekaan,vink vink sulle sinne vaan;)Vesi pistää pissattamaan,tulipa sitten raanasta tai oli altaassa,mulla oli penskana krooninen virtsaputkentulehdus ja näytteen sai satavarmasti kun äiti laittoi raanan lirittämään...Onneks sateen ropina ei pistä pissattamaan,aikalailla jalat jalat ristissä ois oltu ainakin näillä alueilla viime aikoina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähissä on meilläkin olleet nuo "vauva"harrasteet. Mulla oli vissiin vähän asennevammaa tai en vain tajunnut, mitä kaikkea ns. pitää tehdä. Taidan tosin vieläkin olla ihan kuutamolla.

   Sulla ei siis toimi se, että pitää pss, psssss, psssss -ääntä? :D

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...