maanantai 11. kesäkuuta 2012

Suur-Suomi ja kaikkein pyhin


Tölliltä löytyi läikykäs aarre. Jättimäinen Suomi makuuhuoneeseen, kaupunkiin. Isänmaallisuutta korostaa kansalliskukka, kotimainen raakalauta, entisen valtion tiliviraston entinen työvalaisin. Juhannusruusu ja vanhan liiton pöytäkone. Vaikuttaa vähän oikeistolaiselta, vaikka kaikkein pyhin sijaitseekin olohuoneesta vasemmalla.

Koulutuksen aiheuttama ammatillinen itsevarmuus laimenee päivä päivältä. Kymmenen päivää sitten olisin ollut valmis isoihinkin saappaisiin. Tänään en enää muista koskaan osanneenikaan mitään. Väsyttävää. Viimeisetkin ihmisyyden rippeet liiskattiin työ- ja elinkeinotoimiston jakkaraan tunnin kuulustelussa. Ei jaksa edes vituttaa. Nostan käteni (molemmat) ilmaan kuin Suomi-neitoni.

11 kommenttia:

 1. Näytä mulle kuule ykskin, joka kesällä väittää muistavansa mitään oppimaansa tai tietävänsä jotain älykästä...niin mä näytän sulle valehtelijan ☺

  Joten älä tyttö hermostu, ja sitä paitsi kädet ylhäällä ei saa kuin palaneet kainalot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhymmm heh. Vähän helpotti. Ainakin hetkeksi.

   Ois muuten kamalaa, jos kainalot palais. Melkein yhtä kamalaa kuin se, että perjantaina tuuppasin mökkilipokkaan ulkoeteisessä jalkaani ja paljaasssa jarpaassa tuntui jotain pehmeää ja epämääräistä. Ei ollut epäilemäni rotta, eikä hiiri. Oli lintu! Jumankauta kuule. Kuollut lintu kengässä. Se ei voi tietää hyvää.

   Poista
 2. Minäen tiedä esimerkiksi maantiedosta enää mitään, vaikka koulussa loistin..
  Onko venäjä euroopassa vai aasiassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se puinen karttakeppi menisi vieläkin sievästi Uralin huippuua pitkin. ;D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä! Oli pakko kiikuttaa kaupunkiin, että pääsee kunnolla näkyviin. :)

   Poista
 4. Toi kartta on NIIN MAKEE. Olen etsinyt tuollaista (mennyt sen perässä jopa sinne Viialaan...), mutta en ole löytänyt :( Mieluiten ottaisin Italian kartan! Etsintä siis jatkukoon... Tölli on aarreaitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kartta löytyi entisen pannuhuoneen kaapin takaa. Ei ollut aiemmin osunut silmään, vaikka luulin, että olen jo tonkinut joka nurkan. Odotan pelolla sitä hetkeä, kun aarteita ei enää löydykään. Mitä mä sit teen??

   Poista
 5. Vitsit mikä tuuri löytää "omista nurkistaan" tuommonen aarre,meillä on yks ihan tyhmä seinä johon olen jotain tuommosta havitellut,kaks olen myynnissä nähnyt ja hinta on ollut niiiin suolainen ettei sitä olis mitenkään päin voinut itselleen perustella...
  Ammatillinen (tuleva sellainen) itsevarmuus on täälläkin ollut hukkateillä jo vähän helkkarin kauan,kolme kertaa kahden kuukauden aikana ollut "testattavana" ja kauniisti sanottuna mulla ja testeillä on pieniä näkemyseroja,mutta kyllä se siitä sano mummo lumessa tai jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kans tommosesta joskus haaveillut, kun on jossain tyylikkäässä kodissa nähnyt. Wanna-be, you know ;)

   En tosin ole edes netistä niitä katsellut, kun olen aavistellut, että hinta ei ole todellakaan edes lähelle sitä, mitä voisin maksaa. Kyllä persaukisena on kivaa.

   Ihan hienoa, että Tölliltä löytyy aarteitakin, koska se vähän helpottaa sitä ahdistusta joka siitä paskaromun määrästä tulee. Huoh.

   Poista
 6. Ja olen edelleen kade kartasta...
  Mikä osaaminen? Mä oon unohtanut jopa töissä, että osaan jotain. Itsevarmuutta ei silti puutu, feikkaus kunniaan. Ja sitä paitsi sä osaat.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...