keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Luodut toisilleen


SIPULIPIIRAKKA
valmis ruisperunataikina pakasteesta
1 pieni annos valkokastiketta (vähän rasvaa, pari rkl jauhoja, maitoa, vähän suolaa, valkopippuria)
6-8 keltasipulia (lisäksi kevätsipulia, ruohosipulia, karhunlaukkaa...)
voita paistamiseen
2 munaa
200 g maitorahkaa
hunajaa
olutta
loraus kermaa
uimalasit
 ~

Valmista valkokastike, lisää joukkoon rahka ja munat. Kuullota sipulit voissa, anna pikkiriikkisen jopa ruskistua, lisää paitokseen vähän hunajaa, reipas loraus olutta, anna kiehua kokoon. Kaada sipulit kastikkeen joukkoon, notkista sopivaksi kermalla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Painele valmistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reilusti reunoille. Paista pohjaa uunin alatasolla 10 minuuttia, 200 astetta. Täyte pohjan päälle ja vuoka takaisin uuniin. Lisää paistoa 225 asteessa sen verti, että näyttää ja tuoksuu hyvältä. Valmistuksessa käytettävä uimalaseja.

Tarjoile oluen kanssa jäähtyneenä. TAjuTTOman hyvää.

7 kommenttia:

  1. Ensimmäinen näkemäni resepti,jossa tarttetaan uimalaseja,tätä on kokeiltava jo pelkästään siitä syystä=D Saas nähdä saako taas kerran mieheltä pitkiä katseita osakseen...Tää vois olla hyvä resepti suomen mestarikokin karsintoihin,on niin ammattilaismeininki,että varmasti pääsis kisaan mukaan;)

    VastaaPoista
  2. Slurp! Tuli nälkä!! Ja tuli JANO!!! =O)

    VastaaPoista
  3. Vau, kokkinelonen (kolmonenhan on jo),mä taidan mennä vääntään ittelleni "nistin lärpäkkeitä" -oikeesti, löytyy mun keittokirjasta ☺ -ja kylmää olutta, joo!!!

    VastaaPoista
  4. Jam, kuullostaa ja näyttää hyvältä!
    T. maalissa kierinyt, selkänsä polttanut ja ihan kohat iiiihanan kesäkeittiön emäntä. ;D

    VastaaPoista
  5. Ja vähän skumppaa juonut, kuten tekstistä näkyy!!! = kohta ihanan kesä...blaablaa

    VastaaPoista
  6. Hei täähän menee ihan ehottomasti kokeiluun! Olen suuri pakasteallasruispiirakkataikinan ystävä, ja käytän sitä yleensä TexMex-henkisiin piirakoihin, mutta sipulin kanssahan se sopii saletisti! Hyvä hyvä :)

    VastaaPoista
  7. Kaikille: Henkilökohtaisesti olen vetänyt piirasta yli puolet tänään. Enemmänkin olisin syönyt, jos olisin kehdannut. Muikkunenkin pisteli hyvällä halulla, vaikka sipuli ei yleensä uppoa. Eli toimii kuin junan vessa. Valkokastikepohjainen piirakka on bongattu saksalaisesta keittokirjasta ja muutaman kokeilun jälkeen se on sitä, mitä hain.

    Pepi: Ei hyvää päivää, ton reseptin mä tahon nähdä! :D

    Minna: Ei tänään saanut olla ulkona, kun oli niin supervaarallisen paljon säteilyä!

    Haltiakummi: On kyllä hyvä tuote! Mun aiempi suosikki oli vuohenjuustojutskat eli kaulitaan ja otetaan pyöreitä kiekkoja, lätkäistään vuohenjuustorinkula ja rypytetään vähän kuin karjalanpiirakka. Uuniin ja suupielet rasvaisina hyrisemään! :D

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...