perjantai 24. kesäkuuta 2011

Pamperipiirakkaa


PAMPERIPIIRAKKA (suom. raparperi-rahkapiirakka)

POHJA:
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl vaniljasokeria
175 g voita
1 muna
1,5 dl piimää

TÄYTE:
reilusti raparperia
1,5 dl sokeria (ruokosokeria)
400 g maitorahkaa
2 munaa
1,5 tl vaniljasokeria
rutistus sitruunanmehua


Sekoita pohjan kuivat aineet. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen puoleen muna ja piimä, toinen puoli murustellaan piirakan päälle. Pienennä korkeareunaista peltiä vajaa 10 senttiä foliolla ja kaada pohjataikina pellille leivinpaperin päälle. Viipaloi raparperit ja levitä pohjan päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle. Murenna lopuksi toinen puolikas pohjataikinasta päälle. 175 astetta, 40 minuuttia.

Nam.

2 kommenttia:

  1. Hyvä kun laitoit reseptin muistiin! :D
    Löysin sen kadoksissa olleen reseptin tulosteena ja ajatus oli, että kirjaan sen blogiini...
    Menikö juhannus hyvin? Täällä oli rauhallista ja risuntäyteistä haahuilua! ;D

    VastaaPoista
  2. Juu, täältä ne löytää hyvin! :D
    Kirjaa tosiaan sääkin, ni löytyy sekin.

    Tässähän tää, eilen satoi kuin saavista, tänään on ollut vieraita jonoksi asti. Mitään ei oo tehty, jotenkin ihan blääh. Koitin eilen juoda kuplajuomaakin, mutta ei saanut edes yhtä lasillista tuhottua. Säälittävää! :D

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...