perjantai 12. heinäkuuta 2013

Legoland Günzburg junalla Münchenistä


Matkat ja liput

Kun matka Müncheniin on varattu, kannattaa heti päättää ajankohta, jolloin vierailee Legolandissa. Hyvissä ajoin varattuna liput ovat huomattavasti viime hetken ostoja edullisemmat. Legolandin sisäänpääsymaksussa voi säästää jopa 25 %, jos lipun ostaa esimerkiksi viikkoa ennen. Tulostettua nettilippua ei tarvitse vaihtaa Legolandin lippuluukulla, lipussa oleva viivakoodi piipataan portilla. Sisäänpääsyporteille alkoi muodostua jonoja jo puoli tuntia ennen puiston avautumista.

IC-junalla matka Münchenin päärautatieasemalta Günzburgiin kestää noin tunnin. Kahden aikuisen ja yhden lapsen meno-paluulippu etukäteen määritetyssä junassa maksaa 58,00 € ilman paikkalippua. Shuttlebussi Günzburgin asemalta Legolandiin maksaa 3 euroa per henkilö, matka kestää noin 10 minuuttia. Bussilippu ostetaan bussista ja bussi lähtee aivan aseman vierestä (numero 818, 818A). Taksi asemalta Legolandiin maksaa 11 euroa.

Legoland Günzburg sulkeutui jo seitsemältä, shuttlebussi asemalle lähtee tasan 19.00, takseja on jonossa heti porttien ulkopuolella. Menimme huvittelupäivän jälkeen syömään Günzburgiin, jossa oli varsin idyllinen vanha torialue täynnä ruokapaikkoja. Torilta kävelee juna-asemalle viitisen minuuttia.


Legoland Günzburg, Saksa

Huvipuisto oli... no, huvipuisto. Legorakennelmia oli sijoiteltu sinne tänne, oli vuoristorataa, tukkijokea, vemputinta ja hilavitkutinta. Odotin huvipuistoalueelta enemmän. Alue oli aikalailla peruskauraa. Vessat olivat todella siistit. Kaupoissa myytävä vesipullo maksoi 3,10 €, mutta omia vesipulloja pystyi täyttämään juoma-automaateilla. Hanavesi oli huomattavasti parempaa kuin Münchenissä. Pizzaravintolassa ateria (pannupizza, puolen litran juoma ja jälkkäri) maksoi himpun yli kympin. Huvipuiston parasta antia oli alueen keskellä oleva legoista rakennettu minimaailma, jossa oli mm. Venetsia, Berliini, Allianz Arena ja tietysti Star Wars -alue.

Yksi päivän kohokohdista oli Lego Factory, jossa näki, miten palikoita valmistetaan. Factoryn alakerrassa oli kauppa, josta sai ostaa palikoita kilohintaan (9,00 € / 100 g) ja itse rakenneltuja mini figureita (10,00 € / 6 kpl, sis. jalat, vartalo, pää, päähine/hiukset ja ase/tarvike). Jos palikoiden kilohinta olisi hieman alhaisempi, kaupassa voisi villiintyä täysin. Ihania palikoita, kussakin laatikossa vain yksiä palikoita väreittäin lajiteltuina! Ihanaa!

Parhaat naurut tulivat vesisotalaivoissa. Alueen näyttömöllä oli The Chinese National Circuksen esitys Lego Chima -teemalla. 4D-elokuva oli hauska, vaikka elokuvahahmot puhuivatkin saksaa.

7-vuotias legofani oli haltioissaan joka jutusta, kaikki oli vain ja ainoastaan mahtavaa. 35-vuotias äiti ja 36-vuotias isä olivat ... rättipoikki. 35-vuotias äiti pesi mennen tullen 36-vuotiaan isän ja 7-vuotiaan lapsen Temple X-Peditionissa, joka oli ampumispelin ja kummitusjunan yhdistelmä. Hah! Tärkeintä ei ole voitto, vaan murskavoitto! Muahahaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...