perjantai 13. toukokuuta 2011

Tupajumi

Nyt iski tupajumi. Töllin tupa on pikkiriikkinen, seinät lähellä toisiaan, katto matalalla. Ainoa ehjä seinä on nyt hirrellä, kahdella lastulevytetyllä seinällä pienet ikkunat, yhden seinän rikkovat kaksi oviaukkoa ja muuri. Lattia harmaata ikivanhaa lankkua (muovimattojen alla). Katto kellastunutta paneelia, suunnitelmissa valkoinen maali. Sekametelisoppa.

Auttakaa miestä mäessä ja rinsessaa mäen alla! Miten päällystää levytetyt seinät? Maalia? Tapiseerausta? Millaisella? Apuaaa...


Ja juu... matalasta huoneesta puolet vei tuollainen tuuletinvalaisinhässäkkä. Huh.

12 kommenttia:

 1. Maalia maalia seiniin, sitä mieleisintä väriä ;) Katto valkoiseksi, vai mitä tuumaat?? Ihana hirsiseinä <3 Tommosen haluaisin ittekki johonki.

  Ihanaa viikonloppua töllille :)

  VastaaPoista
 2. Ei muuta kuin katto valkoiseksi ja joku sopivasti romanttinen vaalea kukkatapetti ☺ luulis jollain liisterillä levyynkin tarttuvan...

  VastaaPoista
 3. aNNa: Katto tulee ainakin valkoiseksi, se on varma! Mä olin niin tohkeissani tosta seinästä, että ihan tippa tuli linssiin.

  Ihanaa viikonloppua sinnekin. :)

  Pepi: Vai kukkatapetti... hui... jotenkin pelottava ajatus, mutta voisihan se toimiakin. Kyllähän sen siihen pysyyn saa, jos ei muuta ni pitelemällä.

  Maali 1 - Kukkatapetti 1

  VastaaPoista
 4. Jep, katto valkoiseksi. Maailma olisi parempi paikka ilman kellastuneita mäntypaneeleja...

  All time favoritea seiniin: kiurujen yötä tai muuta Birger Kaipiaista. Tosin voi tulla levoton kun on isosta aktiivisesta huoneesta kysymys. Eli ehkä jotain hillitymmän väristä mutta persoonallista tapettia. Ei kukkia!

  VastaaPoista
 5. Tuo kiurujen yö käväisi myös täällä mielessä, tai jokin muu samantapainen, kohtuu voimakas tapetti kuitenkin. Riippuu kyllä kalustuksesta ja sen tyylistä paljon mitä (ja minkä väristä) seiniin pitäisi lätkäistä, mutta minen ainakaan maalaisi. Tapetti ja hirsi se olla pittää! Nuo ikkunat vaan hämää klassikko-ajattelua, mutta onneksi on verhot keksitty - jotain vaaleaa, suoraa simppeliä...

  VastaaPoista
 6. Jepjep. Naputtelin äsken pienen romaanin verran vastausta... suih vaan se katosi. Koitetaas uudelleen.

  Jenni: Oon kans ajattellut noita kiuruja ja muita kuukkeleita. Huone on sen verti pieni, että ehkä voisi jopa investoida kalliimpaankin tapettiin. Rauhattomuus vaan pelottaa, huone on muutenkin ihan sillisalaattia. Toisekseen... en ole koskaan tapetoinut vaan aina vannonut maalin nimeen, olisi ehkä aika tehdä toisin.

  Äläs ny! Kellastuneissa paneeleissa on yksi voittamaton ominaisuus. Käden ja valkoisen sutin heiluttaminen näkyy ja kunnolla! Ei mitään pientä sipistelevää korjailua vaan kunnon muutos! :D

  Tiina: Töllillä todellakin näkyy eri vuosikymmenet ja korjaustyylit. Musta on jotenkin karmaisevaa, että vanhasta torpasta on yritetty tehdä uutta. Mutta niin se vaan on, että sekin on tietyn ajan kuva. Ikkunat ovat yksi hyvä esimerkki. Eivät käy oikein millään, mutta niillä on nyt mentävä.

  Huonekaluja on piharakennuksessa jos jonkinmoisia, kaikilta vuosikymmeniltä. Huoneeseen pitäisi saada ruokailutila, sellainen missä olisi luontevaa notkua vaikka koko ilta. Parin hengen yöpymispaikka pitäisi myös olla. Muuriseinällä on tällä hetkellä sellainen musta Upon peltitakka, haaveissa joku vähän pienempi.

  Verhoina haluaisin käyttää äitini yli satavuotiaista pellavista kutomat verhoja. Ne ovat minulle niin tärkeät, että olisi suorastaan rikos säilytellä niitä vain kaapissa.

  Jos nyt aluksi maalaisi katon ja mahdollisesti myös lattian ja katsoisi sitten. Ovat niin suuria pintoja, että maalin vaikutusta on vaikea arvioida.

  Kiitos muuten ihan hirmuttavasti, että olette jaksaneet naputella vastauksia. Ihan huippua kuulla muiden ajatuksia! <3

  VastaaPoista
 7. Ei missään tapauksessa kattoa valkoiseksi vaan vanhahtavan harmaaksi ja tapetit seinään vanhanaikaista. Jos jostain löytyy pinkopahvia niin hyvä. Vanhantyyliseksi vain huone niin nauttii iät ja ajat.

  VastaaPoista
 8. Äitisi kutomat pellavaverhot! Jes!
  Esan ehdottama harmaa katto kuulostaa myös käyttökelpoiselta - kunhan on h a r m a h t a v a. Vaalea helmenharmaa...

  Hyvä siitä vielä tulee! Sinulla on selvästi kuitenkin ajatusta ja ideaa sekä oikea suunta - ihan vaan näin minun mielestäni :)

  VastaaPoista
 9. Esa: Valmiiksi levytettyjä seiniä ei ainakaan vielä revitä auki, vaikka ovatkin lastulevyä. Se olisikin hienoa, jos raha ja taidot eivät estäisi kunnon entisöintiä...

  Tiina: Ajatus ja idea ovat olemassa. Kunpa ne pirulaiset eivät vain vaihtelisi päivästä toiseen. :D

  VastaaPoista
 10. Helmenharmaa katto kuulostaa houkuttelevalta! Kai Tikkurilan Panelikattomaalia voi sävyttääkin?
  Seiniin ehdottomasti tapetti!! Hirsiseinä kannattaa jättää sinälleen, tosi KAUNIS! Löytyisikö tapettia, jonka kuviossa olisi pikkuisen hirsiseinän sävyä??
  Mieluummin pienikuviosta tapettia, sen verran matala tila että välttäisin isoja kuvioita.
  Levyseinien saumat pitää ehdottomasti saada umpeen, siihen löytyy jotain saumateippiä väriliikkeistä.
  Lattiaan uusi maali, ehkä vähän kattoa tummempi harmaa?
  Auts, suunnittelu on aina remontin kiehtovon vaihe!!
  Pellavaverhot kuulostavat loistavalta ajatukselta!!
  Onnea ja ideoita suunnitteluun!

  VastaaPoista
 11. kiurujen yö on kaunis tapetti, mutta mun mielestä niin vahva jo itsessään, että "söisi" jo hirsiseinää. siksi kääntyisin vaaleanhaalean kukka -tms kuviotapein suuntaan.

  riippuu teittyu siitäkin millaisia huonakaluja sinne tuot...rauhallinen pohja antaa niille tilaa näkyä ☺

  nää on niiiiin makuasioita, että vaikea on varsinaisesti neuvoa antaa, vinkkejä enemmänkin...ja sit kun niitä on sata jo entuudestaan, saakin pään mukavasti sekasin ☺

  mutta ne verhot -ehdottomasti!! jos et muuta keksi, ota ne, ja jähde niiden ympärille rakantamaan!

  VastaaPoista
 12. Pepi: Joo, kiurut on liikaa. Joku kiilloton epämääräinen hailukka on nyt hakusessa. Katto tuli valkoiseksi, lattia on harmaa ja varmaankin pysyy sellaisenaan. Vimiä täytyy tosin hakea joku perhepakkaus.

  Oikeesti on ollut ihana kuulla mielipiteitä, aivan loistavaa!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...