sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Nähtäväksi jää


Ostin ensimmäisen paripeiton vuonna 1998 ensimmäiseen yhteiseen kotiimme. Ajattelin, että nukkuisimme söpösti saman peiton alla sylikkäin ja olisimme onnellisia. Muutaman vuoden Mies on kitunut kylmissään. Olen peitonpöllijä. Koko peitto. Mulle. Tännehetinyt. Olen myös uniriehuja. Olen herännyt petauspatjan alta. Siis selvinpäin. Olen myös kuulemma äärimmäisen kuuma. Tässä yhteydessä kuuma tarkoittaa kuumaa, ei kuumaa. Mies on... no. Pitkähermoinen.

Se siitä söpöstä. Tänään kävimme yhdessä ostamassa omat peitot. Mies valitsi säälittävän ohuen lituskan, minä bullean hikipeiton. Mitä kuumempi ja painavampi, sen parempi.

Jonkun tutkimuksen mukaan kuulemma pariskunnat ovat onnellisempia, jos heillä on omat sängyt. Pah. Peitto on kuitenkin jo valtava myönnytys.

Nähtäväksi jää, suureneeko tämä onnellisuus. Vallan poksahdan tästä romantiikasta ainakin.

23 kommenttia:

 1. Voiks pienemmän kuin tuplakokoisen kanssa edes nukkua??? Siis yks ihminen? Nainen siis? En minä ainakaan, reissussa yleensä peitto liian pieni, eikä se ole yks kerta kun olen tippunut sängystä kun on kaponen...ja ihan selvin päin :)

  Oma peitto? Entäs oma sänky? Tai oma makkari? Ainakin jos kuorsaa....oikeastaan oma asunto siinä tapauksessa!

  Onk jotenkin ihme ettei mummulla o vaaria : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se yksityispeitto aika pieni. Kokeilen vielä muutaman yön minipeitolla ja otan itselleni tuplapeiton, jos tarve vaatii. Mies tosin on jo valitellut mun tyynyjen viemää tilaa. Ei kuulemma mahdu sänkyyn enää kunnolla.

   Tyytyväisenä ilmoitin tänään, että olen heittänyt yhden tyynyn roskiin. (Tosin ostin kaksi uutta tilalle.)

   Poista
 2. Ohhoh, että sellainen ratkaisu. Mutta käytäntö tietty sanelee, ei ole kiva palella ;) Meillä on nukuttu paripeiton alla melkein yhtä kauan, yleensä ihan sopuisasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suuria päätöksiä. :D

   Kyllä minä olen ihan sopuisasti nukkunut, ei mitään ongelmia. Tirsk.

   Poista
 3. Siis ehtdottomasti pitää olla OMA peitto...:)
  Minä olen kova pyörimään ja järjästämään peittoa pitkin yötä...ei tulisi kuuloonkaan mikään yhteispeitto...tai saisi mies olla ilman peittoa...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jännä, että sitä pitääkin touhuta kaikkea nukkuessaan. Omasta mielestäni nukun ihan maltillisesti. :)

   Poista
 4. Veikkaan, että onnellisuus lisääntyy :) kunnon unet ovat tärkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen uuden yön jälkeen Mies hyrisi tyytyväisyyttään. On kuulemma mahtavaa.

   Poista
 5. Lisääntyvää onnea tiedosta - paripeitto on sanonko mistä. ;)

  Minä myös ostin joskus 10v sitten että voi se on niin suloista, pah - ensinnäkin paripeittoon oli vaikea löytää järkevän näköisiä pussilakanoita ja me molemmat halutaan kääriytyä omaan peittoon ja mun pitää saada tunkea polvien väliin peiton reuna, en tykkää jos jalat ottaa toisiinsa, varsinkin kesäisin jos on paljaat koivet eikä pitkiä pyjamahousuja. :D

  Voihan siellä toisen peiton alla käydä vierailemassa jos tulee ikävä. ;)

  Petivaatteista puheen ollen - käypäs osallistumassa blogini arvontaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen saanut lähes kaikki paripeittolakanat lahjaksi ja suurin osa niistä on vallan hienoja. Ovat vaan tuhottoman kalliita ja harvoin tarjouksessa. Ei tule ostettua muuten vaan.

   Yritän tehdä tätä ajatusmaailman muutosta pään sisällä. Siis tuota toisen peiton alla vierailua. ;)

   Ohhoh, mikä arvonta! Mä olen huono osallistumaan arvontoihin. Tulee jotenkin nolo olo osallistua, kun itse järjestää ... no ... ei oikein koskaan.

   Poista
 6. Meillä on ollut yhteinen peitto jo vuodesta '97. Toimii yhtä hyvin, kun teilläkin, mutta vielä mies sinnittelee kylmissään :D hih!

  VastaaPoista
 7. Kauhulla muistelen niitä aikoja, kun meillä oli tuplapeitto - ei sillä tavalla voi nukkua!
  Kauniita unia, myös miehelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisesti on tässä vaihtelua, puoleen ja toiseen. Olen yllättynyt.

   Viikon päästä voi mielestäni jo tehdä yhteenvedon, että olenko minä kumpaa kastia.

   Poista
 8. Täälläkin suosiolla paripeiton nurkkaan heittänyt:)
  JA onhan toisen peiton alle aina mukava livahtaa....♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liittyyköhän paripeitto tosiaan siihen alkuvaiheen hörhöilyyn. Käytännön järki tulee eteen ennemmin tai myöhemmin. :D

   Poista
 9. Näinhän sinulle avautui aivan uusi maailma, saathan suunnitella toivoa miettiä pohtia tuumia tehdä OSTAA aivan uusia pussilakanoita!!!
  Terv. nimim. "Jo vuodesta kasiviis omien peittojen alla :)"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin tämän SUUREN ongelman jo sinikeltaisessa. Mulla ei ole pikkulakanoita. Tai no, Muikkusella on Mikki Hiiriä ja muita Autoja. Suurimman osan olen tainnut tuupata veljelle mukaan.

   Olen huomannut, että noita normilakanoita saattaa löytää hyvään hintaankin. Uusi etsintäkohde, siis. Hyvä, että huomautit!

   Poista
 10. Täällä on pattitilanne. En osaa nukkua ilman peittoa, koska pitää olla painoa päällä (puhun edelleen peitosta) tai ei tule uni. Ja jos peitto on painava, se on myös kuuma, ja sitten ei taaskaan tule uni, koska on hiki.
  Eli yö menee peitto päälle - peitto pois - rallissa. Ja välillä pitää motata kuorsaavaa petikaveria. Joten kallistun varmaan aika pian sen oman sängyn - huoneen - talon kannalle, jota Pepikin jo ehdotti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kokeillut eri paksuisia peittoja? Niitähän näytti olevan jos jonkinmoista lämpöluokkaa ja täytettä. Olenpa nähnyt apteekissa jotain kuorsaussuihkettakin. Ehkä ensin kaikki keinot käyttöön, siis ennen sitä taloa. Noista miehistä on kuitenkin välillä ihan apuakin. ;D

   (Vähän lohdutti kuulla, että muillakin on näitä yöllisiä tohinoita.)

   Poista
  2. Juu, meiltä löytyy universumin kattavin erivahvuisten peittojen valikoima :).
   Ja kuorsaussuihkekin on testattu ... Se vaan alkoi jo tuntua siltä, että olen ihan hirveä tyranni ja loukkaan miesten ihmisoikeuksia, joten päätin vaan kestää ja hiippailla tarpeen tullen sohvalle. Menee se yö sielläkin ;)

   Poista
  3. Ei hitto, ku nauratti sun vastaus. Ei saisi nauraa, tämä on vakava asia. Mutta minkäs teet. No, tsemppiä sinne!

   Mulle tuli vähän yllätyksenä, että niitä peittomalleja on NIIN paljon. Ymmärrän kyllä kesä- ja talvipeitot, mutta niitä välimallejakin oli miljoona.

   Poista
  4. Äläs muuta sano. Kaappitila piukilla peittopaljouden takia.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...