tiistai 26. lokakuuta 2010

Head start


Oletko huomannut, kuinka joulu hiipii aina vähän salamyhkäisesti? Pieninä annoksina, sieltä täältä, kunnes se räjähtää joka paikasta. En pidä siitä, että se yrittää taas yllättää minut. Mokomakin. Tänä vuonna minä yllätän sen! Hah!

Joulu on minulle kummallinen asia. Se on täynnä "pitäisiä" ja sisäinen viilaajani haluaa kaiken olevan vain ja ainoastaan täydellistä. Kuitenkin ymmärrän, että sillä ei ole merkitystä. Millä on merkitystä?

- Merkitystä on sillä, että luon muikkuselle perinteitä. Niin, että hän voi aikuisena sanoa: "Ei hitto, suolakurkkuja hunajalla ja smetanalla... niitä oli AINA lapsuuteni jouluissa..."

- Merkitystä on sillä, että mies tulee kotiin viikkojen poissaolon jälkeen ja näen hänen myhäilevän tyytyväisenä.

- Merkitystä on sillä, että JOS löytää niitä täydellisiä lahjoja jollekulle, eikä malttaisi olla antamatta niitä marraskuussa. Lahjominen on vaan erihauskaa puuhaa! (Tunnustan, että tein tänään "täydellisen" löydön ja malttamattomana hykertelen nyt jo!)

- Merkitystä on sillä, että pääsen toteuttamaan jo 11. kertaa oman (sairaan) perinteeni, jonka nyt tunnustan. Joulun isot ruokaostokset hoidan hyvissä ajoin ilman ruuhkaa, mieluiten jonain aamuna. Silloin on hermo kireällä ja hymy kaukana, myönnän. Jätän kuitenkin ostamatta jotain pientä ja kevyttä (enkä nyt tarkoita kaloreita). Nämä joulun supertuotteet (juustot ovat mainioita) menen ostamaan mahdollisimman ruuhkaiseen aikaan mahdollisimman ruuhkaiseen kauppaan, otan kopan käsivarrelle kuin kalliimmankin käsveskan. Seurailen ihmisiä, hykertelen ihmisten hermoille, nautin kuhinasta kuin ulkopuolisena. Toivotan hyvät joulut erityisen stressaantuneille, jotka joutuvat ostoskärryjen yliajamiksi. Hymyilen, olen avulias ja kohtelias. Joskus hymy tarttuu (voitto!), useimmiten pelkään tulevani lyödyksi.

Joko voi suunnitella menun?

3 kommenttia:

 1. Totta kai voi suunnitella :D Itte pinnistelen, etten vielä ihan joulukoristeita laita.
  Meinas vähän suupieliä repiä toi sun "sairas" perinne :D
  Itte en ihan noin suunnitelmallisesti toimi, mutta kaikki lahjaostokset yritän tehä ennen joulukuuta, ettei tartte joulukuussa kaupoissa ryysiä muitten seassa. Sitten jos joku huokailee jouluostosten tekemisen kauhetta, juurikin ihmismäärän takia, voin kehuskella kuinka viisaasti itte toimin :P

  VastaaPoista
 2. Minäkin mietin joulu tänä aamuna.

  Perinteesi hymyilyttää, varsinkin tuo viimeinen.

  VastaaPoista
 3. Sanna-Mari: Ahahaa! Sinä senkin! Olen aina ihan käyränä kateudesta niille, jotka ovat hoitaneet tuon lahja-asian hyvissä ajoin kuntoon. :D

  Ilona: Perinteet kunniaan, eikös niin ole? ;)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...