sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Valokynä


Ikkunasta maalin raapiminen on nautinnollista. Yhtä nautinnollista kuin Lidlin paistopisteen croissantin (tai kahden) ahmiminen yksin. Autossa, pitkän työpäivän jälkeen. Tai pitkään mahassa kiertänyt pieru. Kuulemma. Naisethan ei piereskele, joten en ole aivan varma jälkimmäisestä.

Nautinto on kuitenkin aivan eri kuin kenkäostoksista saatu. Joka sekin on nautinnollista. Erityisesti, jos tohvelit ovat vähintään 75 prosentin halvennuksessa. Ja jos ostoksille varta vasten haetaan autolla. Ja jos juuri on sellainen hetki, kun kaikki usko on mennyttä. Luin ehkä kuudetta Mma Ramotswetani, kun kutsu esitettiin käsky ostoksille kävi. Olin vajonnut hivelevään hitauteen ja sisäisesti hymyillen hyväksynyt sekä omani että Mma Ramotswen perinteisen ruumiinrakenteen. Kunnes aivan yllättäen tuo Botswanan lahja maailmalle aloitti laihdutuskuurin! Järkyttävää. No, minä sain kenkäni ja myöhemmin illalla Ramotswekin tuli järkiinsä. Maailma palasi uomiinsa.

Vaan niistä ikkunoistahan minun piti. Että maalasin. Liian vahvat kajalit on pesty pois, valokynää tilalle. Talon silmät kirkkaina. Näkemiin, 80-luku.

Kymmenen asteen pakkasella en saanut lupaa irroittaa ikkunaluukkua, enkä takaovea. Hectorimainen pahvisuoja ei kuulemma ole tarpeeksi. En voi olla tuijottamatta puolivalmista lopputulosta. Verholla voi leikkiä, että työ on tehty.

Hyvä tulee.

ennen – jälkeen

11 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli ihanan valoisaa ja raikkaan näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aurinkokin tuli heti näkyviin. :D

   Mutta muutos on kyllä yllättävän iso, tykkään.

   Poista
 2. Ilme kirkastuu ihan simona kun maalailoo puitteet noin!
  *Kakka se tulee kauniiltakin tytöltä*, tässä kohtaa mietin aina prinsessa Madelanea... Mahtaakohan Maddelta oikeesti tulla kakka? I dont think so.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin heti ajatus karkasi Madden synnytykseen. Ei sellaista voi olla.

   Poista
 3. Meillä oli taloyhtiössä vuosi sitten ikkunaremppa ja hyvästit 80-luvulle tosiaankin ja ruskealle. :)


  http://pienilintu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ajatus lähti siitä, että sisäkarmit kaipasivat huoltomaalausta. Kai sitä voi samalla värinkin vaihtaa. Meillä on tuplalämpölasit eli ikkunat eivät aukea, niin rojekti on kohtuu yksinkertainen. Ainakin ajatuksen tasolla. ;)

   Poista
 4. Hieno muutos ikkunanpokissa, vaikuttaa heti koko huoneeseen.

  Minulle ei mahdu päähän, että Mma Ramotswea kirjoittaa skotlantilainen mies! Onko sellainen edes sallittua.

  VastaaPoista
 5. Kyllä kannatti, hienot tulivat. Itse asiassa en oo ikinä tajunnut noita ruskeita puitteita. Piereskelyyn otan kantaa, että vanhemmiten sen määrä on kasvanut. Edullisista kengistä voi iloita kauan. Mä voin hehkutella löytöä viikkokausia!

  VastaaPoista
 6. Hienoa, että maailmasi on pyörähtänyt kohillee. Kyseisestä Madamesta olen aiemminkin kuullut, nytpä tuumasta toimeen ja teen varausta! Kiitos vinkistä. Uudet kirkkaat silmät on huiput.

  VastaaPoista
 7. Sun postaukset saa aina hymyilemään. Sulla on toi sana ja kamera hallussa. :)
  Hyvät tuli pokista, reipas sinä!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...