sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Uskaltaisikohan?

Jos kirjoittelen julkisesti, niin mitä tapahtuu? Jotenkin tämä hämmennys ja levottomuus on purettava. Mahassa muljuu.

Ei, en ole raskaana.

Kävimme asuntoesittelyssä. ÄÄÄÄÄÄÄK!

Mehän emme muuta tästä koskaan mihinkään. (Paitsi sinne kivilinnaan Etelä-Eurooppaan. Viininviljelijän hommat tosin ovat vielä jäissä talouspoliittisten ongelmien takia.) Onko täysin järjetöntä muuttaa rivitalosta kerrostaloon? Kerrostaloon, jossa ei ole hissiä? Kerrostaloon, joka on vanhempi kuin minä? Kerrostaloon, jossa on säälittävän pieni parveke? Asuntoon, jossa ei ole saunaa? Asuntoon, jossa on postimerkin kokoinen kylppäri? Asuntoon, jonka keittiö on ... ällöttävä? Mjoo. On.

Mutku. Siellä ei ole verholautoja vaan verhotangot. Siellä on yksi huone enemmän (lue: mun huone, askarteluhuone, pelihuone). Siellä on 13 neliötä enemmän kuin nykyisessä. (Onko tuo 13 joku paha merkki?) Siellä on kolmeen suuntaan ikkunat. Siellä on lasipariovet. Siellä on suloiset väliovet kippurakahvoilla suoraan 60-luvulta. Siellä on ne pyöreät nipsutin-valokatkaisijat. Siellä on järvinäkymä. Siis vain talvisin. Siellä on kylppäriremppa tehty. Sen talonnumero on mun suosikkinumero.

Eilen olisin ollut valmis muuttamaan. Tänään itkin etu- ja takapihan kukkia ja käkkäröitä. Määenkestä.

12 kommenttia:

 1. Nää on niitä vaikeita, vaikeita juttuja... Ei saunaa kuulostaa kamalalta. Lisäneliöt upea homma (katso vain ettei käy niinku mun ateljen kanssa, siellä on nyt äijänkin työhuone ja karsee murheenkryyni). Keittiöremonttia voi aina tehdä - vaatii tosin dollareita. Lasipariovet on varmaan hianot. Kyllähän sitä sit voi aina rivariin muuttaa, jos ei viihdy...? Voithan sä kesät töllillä keskittyä niihin kukkiin ja käkkäröihin..? Mieti, kuinka aikuista ja eleganttia: sulla olis kaupungissa tyylikäs kerrostalokoti, pienellä ranskalaisella partsilla ja kesäasunto maalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä tajusit tän fiilispuolen heti, selittämättä! <3

   Poista
 2. Musta tuo kerrostalohuoneisto kuulostaa oikeinkin potentiaalia omaavalta! Ja se, että eilen olit valmis muuttamaan kertoo paljon. Käykää uudestaan, jos muuttovalmius kertautuu - asia on pläkki. Kyllä sun mahanmuljumiset tietää, missä sä haluat asua. :) Ja lasiovet - aah... Parvekkeelle saa mahtumaan kasvillisuutta ja onhan teillä Tölli. Me muutettiin saunallisesta rivarista saunattomaan kerrostaloasuntoon enkä ikuna muuttais takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos ihan mahtavan paljon. Sun kommentti oli jotenkin niin mahtis. Olin tismalleen samaa mieltä ja käytin perustelunakin. Vaikka nyt on päätös tehty, sahaan silti ees taas. Blääh.

   Poista
 3. On tää heleppoo kun ei tarvi ostaa asuntoa johon muuttaa :)
  Luopuminenkaan ei haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolensa on, todellakin. Sun uus koti on kyllä melkoinen helmi! :)

   Poista
 4. Toisinaan täytyy unohtaa järki (talkkari lakaisee rappuset) ja mennä rakkauden perässä (50 metriä pihatietä, kolaa ite). On onnea voida rakastaa sitä paikkaa, jossa asuu. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Mää viipottaisin tunteen perässä. Onneksi on taloudessa myös tuo Järki.

   Poista
 5. Voi, nuo pariovet ratkaisisi minun kohdallani, ehdottomasti kannattaa :)
  Vaikka kaikki muu ällöttäisi mutta koti missä on pariovet ja vielä järvimaisema (talvella :) on varmasti muuttamisen arvoinen.
  Mukavaa syksyn jatkoa täältä pienen torpan suojista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että joku muukin voisi tehdä isoja ratkaisuja pienten asioiden perusteella. :D

   Poista
 6. Ihan järkyttävän hauska blogi sinulla. Kirjoitat upeasti. Tämä oli kyllä päivän paras löytö. Ja ainoa, itse asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, tervetuloa! Kiitosh, kiitosh, mutta äläs ny, ihan tässä nolostuu. ;)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...