tiistai 10. huhtikuuta 2012

Säilöttyä valoa


Valopurkit ovat vissiin oikein risainia by Tobias Wong, mutta saa kai sitä risainiakin matkia, ku kerran muutkin. (Ohje Free People -blogista.)

Hölmöläiset kantoivat säkillä valoa tupaan, vaan rinsessapa säilöö auringon purkkiin. Aurinkokennovalon valovoima ei ainakaan pienellä latauksella aiheuta herkimmillekään epileptistä kohtausta, mutta eiköhän se pienikin kajo siellä mörköpimeässä tee vaikutuksen.    

Tarvikkeet Clasulta: lasipurkki (pieni) 2,50 €, lasipurkki (iso) 2,95 €, markkinoiden halvimmat aurinkokennovalot (3 kpl) 4,95 €, huurremaali 9,95 €. Liimaa omista varastoista.

Purkit kannattaa maalata sisäpuolelta, ettei huurrepintaan tule raapaleita siirtelyssä ja kuljetuksessa. Suojaa kansi hyvin ennen maalausta. Kannattanee suojata ulkopuoli muutenkin, varsinkin jos ruiskii villinä. Huurremaali on siitä vekkulia, että se ei näy heti, vaan maitoontuu vasta kuivuessaan. Ruiski useampi OHUT kerros. Kuvan purnukat eivät ole vielä lopullisessa huurteessaan, koska kärsin kroonisesta maalinkuivumisallergiasta.

Poistin aurinkokennovaloista kirkkaan muovihärpäkkeen ja kennoa suojaavan muovin ja liimasin valokökön nukkekotiliimalla (!) kannen sisäpuolelle. Joku kirkas silikoniliima lienee fiksuin vaihtoehto.

Lamppu napista päälle ja tadaa! Säilöttyä valoa, vitosen per purkki! 

Ameriikassa ovat laittaneet jotain värillistä muovia led-valon päälle, tarttee kokeilla. Näppärä lisäisi vielä purkin pohjalle peilimosaiikin heijastelemaan epäsuoraa valoa.15 kommenttia:

 1. Mihin sitä oikein insinöörejä tarvitaan :)
  Kun on rinsessoja!

  ....jotka hukkaa aina välillä ihanan rinsessakuvansa tuolta palkista, pöh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas, taas se on lähteny johonkin reissuun. Ihme rinsessa.

   Poista
 2. Mistä sellaista maalia saa? Ja ihan pensselilla maalasit vai? Oliks joku vinopäinen pensseli, että sai väriä tonne reunan allekin?
  Terv.En minä ole utelias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on siis spray-maali. Clasulla 9,95. Purkkiin kun töräyttää ja vähän kääntelee, niin tulee aika tasaisesti.

   Poista
 3. Siis aloin lukemisen sillä meiningillä, että tässä on nyt joku jippo! Vaan tottahan se oli, että valoa tuli purkkiin! :)

  VastaaPoista
 4. No onhan idea. Kaikkea saa aikaiseksi, kun on tuota viitseliäisyyttä kuten sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvistä ideoista innostun kuin koira hännästään. Muuten tuo viitseliäisyys on vähän niin ja näin. :D

   Poista
 5. Ihana idis. Olen toteuttanut valon hillopurkkiin ihan sähkövalolla, mutta tämä idis toimii myös esim. mökillä. Taidan kokeilla. Halutessaan purkkiin voi sitten laittaa kiviä, hiekkaa, simpukoita, käpyjä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän oon kyllä pettynyt tuosta valovoimasta. Mutta tosiaan nämä matkaavat mökille, jossa tuota valosaastetta saa etsimällä etsiä.

   Aurinkokennovalot on aika rumiluksia (ainakin kaikki mihin mulla ois varaa), joten siksi tää innosti. Näen nämä jo nököttämässä Töllin rapulla. Oijoi!

   Poista
 6. Hei tää on mahtia. Hienoja ovat. Kiitän vinkistä ja ohjeistuksesta. Kiitän.

  Nyt vaan harmittaa et kävin Clasulla jonne pääsen ehkä kerran kuukaudes ja en viel tienny tällasesta mitään. Harmittaa niin kovin. Että taitaa tulla Clasun reissu piankin.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...