maanantai 26. toukokuuta 2014

Wrap up

Männä viikon torstaina saksalainen kippomme ui syvällä. Helmat paukkuen ajoin iltapuhteiksi 11 säkkiä kuivabetonia Töllille. Siinä tiluksilla pyörähtäessäni kokeilin reilu 20 vuotta vanhan Briggs & Strattonin (epäilen kapinetta ruohonleikkuriksi) toimivuutta vuoden vanhalla bensalla. Raukka rämähti käyntiin yllättävän vähillä savupilvillä. Täristelin kriittisimmät kohdat ja liikkeen jatkuvuuden lain mukaisesti käteni tärisivät taas seuraavat kolme tuntia. Edelleen siinä pyörähdellessäni päätin muina miehinä kokeilla kellarin ovea. Kiersin avainta ja kas. Tiks auki.

Sisäovi auki potkaistiin, äiti astui kellariin, pyyhki kauhun kyyneleet, oli haaveet haihtuneet. 

Kellari oli kuin kappale mitä mielenkiintoisinta bensa-, dieselöljy- ja moottoriöljymuseota. Kokoelman helmenä erittäin hyvää neuvostoliittolaista dieseliä, jota ei saa enää mistään. Olipa onni, että ovi oli niin hyvin lukittu. Kaikki seinät oli kuorrutettu styroxilla. Että sellainen pittoreski viinikellari. Mutta pienellä laitolla...

Viikonloppuna oli kuuma. Ja pääni täynnä räkää. Ja Mies töissä, kuinkas muuten. Vietämme nykyisin laatuaikaa perheen kanssa kaksi kertaa viikossa: perjantaisin ja sunnuntaisin. Miehellä on perjantaisin kaksiosainen työvuoro, joten vuorojen välissä herra nakkaa jumalattomalla tohinalla vaimon, lapsen, koiran ja romut mökkeytymään. Viime perjantaina herra sai paluumatkaseuraksi ensimmäisen erän kellarin ydinjätettä jätteenkäsittelyyn tiputettavaksi. Sunnuntain vuorojen välissä Mies poimii perheensä takaisin vaaralliseksi jakeeksi luokiteltavan pyykkikassin kanssa. Helvetillistä, sanoisin.   

Muikkusen kanssa jahdattiin korvasieniä ja leikittiin uimarannalla merinorsuja. Sunnuntaina nenäni sisältä katkesi vähintään joku päävaltimo. Kökötin rappusella takakenossa (väärin, pitäisi olla etukenossa), pidin kylmää nenän päällä (väärin, olisi pitänyt pitää otsalla tai niskassa), tungin serlarullan nenään (väärin, pitäisi painaa nenäluuta), enkä uskaltanut edes haaveilla niistämisestä (väärin, olisi pitänyt niistää sierain tyhjäksi). Onneksi tuli kerrattua näin jälkikäteen ohjeet. Harmittaa, että ukkoskuuro huuhteli varsin dramaattisen näkymän pihakiveykseltä ennen Miehen saapumista. Olisin voinut vielä ottaa jonkun näyttävän asennon käsi otsalla korostaakseni marttyriyteni huippuhetkeä.   

Kesäkeittiötä varten valoin kahdeksan epämääräistä betonikökköä ämpäreihin. Muistin tunkea pilarikengätkin mukaan. Silmissä siintää täyskatastrofi.

Sillälailla peruspositiivinen fiilis. Ja aivan rättipoikkikatki kaikesta. Ulosantikin hieman samea.    

7 kommenttia:

 1. Inhottava, jos joutuisi ilman kauhistelevaa yleisöä vuotamaan kuiviin. Sinuna olisin ottanut jäljistä kuvan, mutta ymmärrän toki, ettet kivuilta kyennyt. Jälkikäteen kaikki draama on selitettynä niin laimeata. Kellari kuulostaa mielenkiintoiselta. Niistä voi löytää ja kaikenlaista, kuten venhoja ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä otinkin puhelimella, mutta kuvanakin jotenkin tosi mitäänsanomaton. Kipua ei ollut, kun jo toista kertaa mun elämässä tuli verta nenästä ihan omia aikojaan flunssan seurauksena.

   Unohdinkin kertoa, että kellarissa oli myös puoli jätesäkillistä 10 vuotta vanhoja hilloja. Heitin pois, kun ajattelin, että ne oli jo mennyt vähän pahaksi.

   Poista
 2. Kyllä tuosta ulosannista ihan tolkun sai :) Eli tapahtumarikasta on - jopa enemmän kuin pyytääkään! Kadehdin jo valmiiksi kesäkeittiötä ja varsinkin valamistaitojasi. Hienoa, että jälkeä syntyy, edes jonkinlaista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hei... kateus pois! Tämä rojekti saattaa saada vielä monta hilpeää käännettä, joista ei todellakaan kukaan täysipäinen ole kade! :D

   Seuraavaksi pitäisi kaivaa. Ja vähän kaivaa. Hooh.

   Epäilen mun valamien anturoiden (tai joku sellainen) raudoituksia. Saa nähä kuin akan käy.

   Poista
 3. Harmi, että vernevuotosi meni hukkaan -siinä olisi ollut hyvän draaman ainesta. Mä niin jännitin, että mitä ihanuutta teet betonilla, no ne kengät on varmaan TOSI kätevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne varmaan käteviä. Niillä kun pitäisi pysyä pytinki pystyssä. Pystyssä pysyvä tönö on aina hieman kätevämpi kuin romahtava tönö.

   Jäi sitä mössöä vähän ylikin, mutta kun se betoni oli siinä käsillä, niin unohtui kaikki blogistanian hienot ideat valuista. Ihan tyhjä pää.

   Poista
 4. Minä luin väsypäissäni, että perjantain työvuorojen välillä herra hakkaa vaimon, lapsen, koiran ja mitähäh? Varmaan sama räkätauti vieraili täällä, se meni se kesä siinä sitten.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...