maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vahva saksa


Haaveilimme kesälomamatkasta Kööpenhaminaan ja Legolandiin. Aistikas Excel-taulukkoni kertoi kuitenkin karusti, että reissu olisi a) pirun kallis, b) matkustusmukavuudeltaan tukala. Heitin hanskat tiskiin kolmen illan uuvuttavan matkasuunnittelun jälkeen. (Pitäkää leekonne.)

Ratkaisu pattitilanteeseen löytyi yllättäen a) Vauva-lehden keskustelupalstalta b) Hulluilta Päiviltä. (Mikään ei voi mennä vikaan.)

Saksassakin on Legoland! Hulluilla Päivillä oli tyrkyllä lennot Müncheniin! (Tadaa!)

Kuvittelin, että oli hulluutta mennä jonottamaan lentolippuja puoli tuntia ennen tavaratalon aukeamista. Asettauduttuamme Muikkusen kanssa piiiiiitkän jonon hännille tajusin, että olimme auttamattomasti myöhässä. Kolmen tunnin hikisen hengailun ja donitsiövereiden jälkeen poistuimme voittajina, liput ostettuina. Silkkaa säästöä 350 euroa! (Enkä edes sortunut Suukko-laatikkoon.)

Saksa on siitäkin Tanskaa parempi vaihtoehto, että pääsemme loistamaan vahvalla saksan kielen taidollamme, koko perhe.

Minä
Olen ollut viikon Itävallassa opiskeluun liittyvässä messuprojektissa kymmenkunta vuotta sitten. Esittelimme suomalaista käsityötä ja pieniä matkailuyrityksiä omalla osastollamme. Saksan pikakurssin jälkeen osasin kysyä haluaako messuvierailija täyttää kyselykaavakkeen tai haluaako hän maistaa suomalaista leipäkoria. Leipäkori oli ikävä käännösvirhe, tarkoitus oli maistattaa kuivattua hapanleipää. Yhden pitkäksi venyneen viinanhöyryisen illan jälkeen osasin myös kysyä: "Können ich Rebhuhn mit Nervenkampfstoffen haben?Tarina kertoo, että omaksuin viikossa uuden kielen niin hyvin, että puhuin unissanikin saksaa. (Opiskelu kannattaa aina.)

Mies
Miehellä on vahva saksalaiselta vaikuttava aksentti, kiitos Studio Julmahuville. "Völler, Klinsmann zwei, Riedl." "Die türkische, jeden tag so schnell. Ja!" (Muu sanasto kuulostaa aikuisviihteestä opitulta.)

Muikkunen
Lapsi osaa sanoa "Scheiße" varsin tunteikkaasti. (Harjoittelemme vielä kiittämään.)15 kommenttia:

 1. Onks muikkusessa keihäänheittäjän vikaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös meissä kaikissa asu pieni keihäänheittäjä? ;D

   Poista
 2. OIii, mie haluaisin teijän matkalaukkuun - lyhyen lukiosaksan lukeneena ohitettiin I:n kanssa interraililla monet japanilaisturistit junalippujonoissa, kun näytettiin siltä, että osattaisiin sanoa enemmän kuin danke ja bitte. Ja meijän miehellä on myös vahva studiojulmahuvisaksa, ei ollu pahitteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyt lukiosaksa on jo valtavasti!

   Mä luotan Mieheen, mulle menisi täydestä. Mitä elämä olisikaan ilman Julmahuvia?

   Poista
 3. Ei olis pahitteeksi vielä opetella laulaa luikauttamaan "Deutschland, Deutschland, über alles...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, luikauttaa. Jostain syystä koko perhe on lievästi epävireinen. Paitsi tietysti minä. Autossa. Yksin. Silloin mä olen Idoli, VoF, Talentti ja kaikki.

   Poista
 4. Muikkusen sana on myös meidän perheen unkarilaisen suusta kovin tuttu. Siihen kuuluu erilaiset maneerit, tavallisesti tietsikan näppiksen voimallinen näppäilyliike ;) Mukavaa reissua teille, logoland on ainakin Tanskassa tooosi kiva paikka! Joten eiköhän Saksassakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, jotenkin osaan kuvitella nuo suuret tunteet. Näppisraukat. Niillä, jos kellä, ei ole mukavat oltavat. ;D

   Luulisi noiden jättien olevan melkolailla samanmoiset. Ainakin kartan mukaan siellä näyttäisi olevan kaikkea, riittävästi. Odotan innolla!

   Poista
 5. Täällä myös Kööpenhamina haaveissa, katsotaan kuinka käy :) meitä on vaan niin hankala määrä, ettei sovita mihinkään tavishuoneisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista suunnittelua ja veivaamista eri vaihtoehtojen kanssa se on. Mun suunnittelun pohja oli siinä, että lennon jälkeen olisi muutama päivä Köpiksessä, josta olisi vuokrannut auton ja yöpynyt seuraavaksi lähempänä Legolandia. Legoille olisi pyhittänyt pari päivää.

   Poista
 6. Deinhart halbtrocken sekt. Sillä mennään ja sillä pärjää Münchenissakin. Heippatirallaa ja hyvää wappua. Pääsittekö ulkomaille tänään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säähän pistelit täyttä saksaa taannoisella Bremenin reissulla. Hyvä siä on huudella. ;D

   Ei tänään, huomenna. Mutta peräkontti on täynnä laatukamaa. (Voi luoja, mitä paskaa.)

   Wappua!

   Poista
 7. No kyllähän tolla sanavarastolla jo kelpaa lähteä ihan mihin vaan :).
  Ja voin sanoa, että mitään ette menetä siinä Tanskan väliinjättämisessä. Päinvastoin säästätte. Oli niin kallis paikka, ettei mitään määrää. Ja joka paikkaan hillittömät jonot. Ja kauheen vaikee kielikin :)
  Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 8. Mulle jäänyt saksan tunneilta päällimmäisenä tämä keskustelu: -Ich bin so müde. -Du bist ja immer müde!

  Sulle löytyy tunnustus blogistani. Ehdin ennen 200 jäsentä, hih!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...