maanantai 9. heinäkuuta 2012

Omena päivässä


Neljän synnin pizza / Omena päivässä pitää lääkärin loitolla -pizza / Pizza ai quattro formaggi con mela
Pohja kuten calzonessa

Täyte

50 g mozzarellaa kuutioina
50 g fontinaa kuutioina (mieto, helposti sulatettava juusto, rasvaa 45%)
40 g parmesania raastettuna
40 g gorgonzolaa (ei sitten mitään naurettavaa Auraa)
ripaus mustapippuria
1 omena (Granny Smith) raakana

Pohjan päälle juustot ja himppunen mustapippuria. Paista 200 asteessa. Lisää kypsän pizzan päälle ohuita omenakiekkoja. Käytä omenaporaa, mikäli lapsesi ei ole tarvinnut sitä kiviainestutkimuksiin.

6 kommenttia:

  1. Tää taitaa pitää lääkärin lisäks loitolla alhaiset kolesterolitkin vaan väliäkös sillä,kerranhan täällä (varmaankin) vaan ollaan:)Mä taidan olla ihan junttipuntti,maa-artisokan sentään tunnistin nimeltä mutta mistään fontinasta ikinä kuullutkaan vaikka juusto-osastolla turhan usein norkoilenkin...Syntisen hyvältä näyttää pizza,omppuloilla pääsee huonosta omastatunnostakin sujuvasti eroon, jos joku semmosen syömisestä sattuu saamaan,tuoreella omenalla höystetty juustopizza kun on niiiin paljon helpompi selittää itselleen kuin neljän juuston pizza...Annoskateushan tässä alkaa kohta iskemään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neljän juuston pizzan ohje oli italialaisessa (ja italian kielisessä) pizzakirjassa ja siinä oli tuo fontina. Ei meidän rupuisessa automarketissa sitä ollut ja käytin raclette-juustoa, joka vastannee ainakin vähän. Laitoin tuon fontinan kuitenkin reseptiin, kun se siihen kerran kuuluu. Tuoreen omenan kokeilu johtaa juurensa erääseen italian matkaan erään tätini kanssa. Söin siellä äääääärettömän hyvää pizzaa, jossa oli omenaa tuollalailla. Ihan tarkkaan en muista, mitä muuta siinä olisi voinut olla, koska kyseinen ilta on hieman hämärän peitossa.

      PS. Ja mä en siis osaa italiaa. ;D

      Poista
  2. Hmm... hämmentävä resepti. Voiko olla hyvää, kun paistettu omena on niin makeaa? Vaikka kaikki tuossa kyllä on hyvää, pitää varmaan kokeilla niin uskoo. :D

    Blogini osoite on muuten muuttunut, joten jos haluat että päivitykset näkyvät linkkilistassasi, kannattaa muuttaa se sinne. Uusi osoite on http://www.hullutteekutsut.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena laitetaan valmiin pizzan päälle, ei siis uuniin. Siinä se taika. Tuossa juuri tein päärynä-gorgonzola-mozzarellapizzaa ja kyllähän tuo makean ja suolaisen yhdistelmä vie kielen mennessään.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...