sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Calzone alla genovese


Tajusin juuri, miksi joulu on talvella. Jos nihkeän kuumalla syö itsensä kipeäksi, niin ihmiselle tulee vallan kamalan tukala olo. Jos olotilan viimeistelee lonkerolla vain saadakseen liljalle maljakon, on tajuttomuus taattu. Olen ylensyönyt maljakkojuoppo. (Kuohari on kuvausrekvisiittaa. Join senkin.)

Calzone alla genovese
Pohja
1 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
kunnon töräytys juoksevaa hunajaa
0,5 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
reilu loraus oliiviöljyä

Täyte
150 g ricottaa
150 g maa-artisokkaa öljyssä
2 reilua rkl pesto alla genovesea
loraus oliiviöljyä

Sekoita mausteet reilusti yli kädenlämpöiseen veteen, lisää vähän jauhoja ja hiiva, sekoita. Lisää loput jauhot ja vaivaa. Lisää öljyä ja vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. Anna kohota hetki liinan alla.

Valmista täyte. Sekoita ricotta ja pesto, pienennä maa-artisokat reiluiksi paloiksi ja lisää joukkoon. Lisää öljyä, jos tatina on liian tönkköä.

Kauli taikinapallo hyvin jauhotetulla alustalla pyöreäksi, lisää täyte toiselle puolelle (puolikuun muotoon), ei ihan reunoille asti. Käännä toinen puoli päälle ja painele reunat yhteen. Siisti reuna veitsellä.

Lorauta uunin kestävälle paistinpannulle öljyä. Paista hetki hellalla täydellä teholla niin, että pohja saa eineen väriä. Tuuppaa 200 asteiseen uuniin. Ota pois, kun näytää hyvältä.

19 kommenttia:

  1. OiOiOiOi, my kinda food!!!
    Täällä on kärvistelty ilta hapankorpulla kun on muka niin kiire siivota / listottaa ettei pysty tekeen ruokaa (lapsi lähti retreettiin). Mun on niin nälkä ja tää näyttää TÄYDELLISELTÄ. Olipa Tölli tossa vieressä niin tulisin pikku visiitille... Söisin miljoona tollasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Mooses ei pääse vuoren luokse, tulee vuori Mooseksen luo. Ja italialainen nettiradio. ;)

      Poista
  2. Maljakkojuoppoutta ei onneks ole keretty kriminalisoida,ei muuta ku lisää (maljakoita)vaan:)
    Nolottaa sanoa mutta neljänkympin plus yhden ikään mennessä en ole tietääkseni kertaakaan syönyt maa-artisokkaa,nyt on varmaan kokeiltava,olen antanut itseni ymmärtää että sä oot loistava kauhukeittiöhengetär joten ton on pakko olla hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhukeittiö. Olen niin suuri keittiömestari, että tarvitsen apukokin siivoamaan ja pilppuamaan. Erittäin ikävää, ettei se aina ole mahdollista. :D

      Pitäs varmaan koittaa ite säilöä noita maa-artisokkia. Ihan piruuttaankin.

      Poista
    2. Niin piti sanomani, että ei tuo meilläkään ihan päivittäisessä käytössä ole. Ei taida olla vuosittaisessakaan. :D

      Poista
  3. Kokemuksen syvällä rintaäänellä suosittelen syömistä vasta tässä 21-22 maissa, ei ole enää niin kuuma ;-D
    Eikä niin nälkä, kun on juonut niitä maljakkojuomia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta. Olinpa tyhmä. Täytyy toimia kuin ko. ruoan kotimaassa.

      Poista
  4. :DD
    ...mistä noita maljakoita löytyy, mä kans ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkosta. On niin kovaa kamaa, ettei ainakaan cittarissa ole. :P

      Poista
    2. Jep, mää tyhymä zoomailin kysymyksen jälkeen noita rosentteja ja tunsin itteni tyhmäks :D
      Mutta eipä o eka kerta!
      Täytynee hilpasta "lähikauppaan" ...

      Poista
    3. Mies nuo toi ja ihmettelin itse aivan samaa. "Miksen mä oo nähny näitä kaupassa...?" Nimim. toinen tyhmä. :D

      Poista
  5. Maa-artisokkakeittoa söin ekan kerran viime joulukuussa yksissä pikkujouluissa, oli ihan hyvää. Siinäpä minunkin kokemukseni kyseisestä tuotteesta!

    Maljakkojuomia...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Otetaanko vielä yhdet maljakot?"
      "Nyt on paha olo, vedin eilen maljakot."

      Poista
    2. Tiedäks paikkakuntalaisena mikä on se kun otetaan piipulliset :D

      Poista
    3. Ei oo kyllä muuten tuttu, muuten ku, että pidetään tupakin mittainen tauko. Valista mua!

      Poista
    4. Ellei tässä nyt haeta jotain trendikkäässä teehuoneessa otettavaa piipullista.

      Poista
    5. Noup, ei mitään niin trendikästä :)
      Son sitä kun mennään Paapan terassille hörpöttelemään silloin kun aurinko on Takon piipun kohilla ja lähetään kotiin Finleissonin vastaavalla :DD
      Se oli joskus ihan hauskaa nuorempana (paaaaljon nuorempana) vanhan terassin aikaan ja hyvässä seurassa.....mä mikkää juappo oo ikuna ollu... :D

      Poista
  6. Minä voisin avustaa tuossa kuoharimaljakon tyhjennyksessä...:)

    VastaaPoista
  7. Nam! Tosi herkullisen oloinen pizza. Täytyy kokeilla tuota calzone -pizzaa, sillä en ole koskaan tehnyt sellaista. Kiitos vinkistä =o)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...