keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Eräänä etäpäivänä


Sattuipa eräänä etäpäivänä, että eräs etäopiskelija päätti ottaa salaiset päivätirsat. (Aivotoiminta väsyttää.) Sattuipa niin somasti, että erään etäopiskelijan erittäin läheinen oppikirja liimautui erään etäopiskelijan poskeen ja huuleen. Sattuipa samainen opiskelija antamaan ajatuksen sille eräälle artikkelille, jossa kauhisteltiin kirjaston kirjojen bakteerikantaa. Voi oksennus.

Etäopiskelun pääperiaatteita itselle muistiin:
 • Ei pidä missään tilanteessa nukkua kirjan kanssa. Poikkeustapauksissa on valittava oma, puhdas kirja. Ei kuitenkaan Puhdistus, koska Aamulehden mukaan se on likaisin kirja.
 • Piilota kamera ja kynsileikkurit. Et tarvise niitä etäopiskeluun. Myös kuumaliimapistooli on syytä unohtaa.
 • Käytä etäopiskelussa vaatteita, etenkin jos takapihallasi kaivetaan salaojia. 
 • Älä istu koulupapereidesi päälle. Ryppyiset paperit saattavat antaa sinusta huolimattoman kuvan.
 • Voit opiskella myös likaisin ikkunoin.

9 kommenttia:

 1. Onks tuo etäopiskelu sitten niinkuin jotain joka etäisesti muistettaa opiskelua....vähän niinkuin näin annoin itseni ymmärtää :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo muistutti myös jollakin tavalla luennolla läsnäoloa. Vartin jaarittelun jälkeen naamaan on syöpynyt monistepinkan ensimmäisen sivun tekstit ja paperin alalaitaan kuivuneet kuolat ja läikkyneet kahvit. Etusivuun ja seuraavaan seitsemään on painautuneet junakiskojen muotoiset hammasrautojen kuviot niillä, joilla hampaita oikaistaan. Sofi tienaa kirjoittelulla mukavasti reippaita summia - puhtaana käteen. Aamulehtikin kirjoittaa myydäkseen lehtiä vaikka sitten virunvinkkelistä. Verhot vain kiinni, niin pesemättömät ikkunat eivät ala juoruilla ja ukkelit voivat tonkia salaojiaan omissa oloissaan. Kyllä ihminen on selitysten mestari kun pitäisi opiskella. Taitaa olla pienen reflektoinnin paikka (katso moniste sivu 77 kohta b). Opiskelun iloa!

  VastaaPoista
 3. Toi viimeinen kohta on mulle ihan paras muistutus. Takaraivossa kaihertaa, että pitäis viittiä tehdä jotakin meidän ikkunoille...

  VastaaPoista
 4. Puhdistus on sikahyvä kirja! Kuten kaikki muutkin Oksasen kirjat :P
  Olen lukenut ne kaikki, kahdella kielellä ,joista toinen ei ole ruotsi :D

  VastaaPoista
 5. Hih, onko vähän motivaatio-ongelmia lukemisen suhteen... ;oD

  VastaaPoista
 6. Pepi: Hahaa!! Juurikin niin! Jotenkin villiinnyin "vapaapäivästä".

  Valua kuvassa: Mulla on henkilökohtainen ison luentosalin ongelma. Mä en kertakaikkiaan pysy hereillä. Vaikeaa se näytti olevan omassa sängyssäkin. :D

  Katja: Heh, hyvä kuulla, että muillakin. :)

  Maanvaiva: Mä oon yrittänyt aloittaa sitä, mut en oo viä päässy loppuun asti. En tiiä, mikä siinä tökkii. Tahtoa ois. :(

  Hanna: Vaikea ymmärtää, että etäpäivänä todella pitäisi tehdä jotain. :D

  VastaaPoista
 7. :DDD

  Etäpäivät oli niin parasta opiskeluaikoina. Etäpäivän jälkeinen yö ei sitten enää ollutkaan... Toisaalta väsyneenä sitä keksii kaikenlaisia luovia ratkaisuja, myös niihin tehtäviin joita yön pimeinä tunteina sitten teki.

  PAkko niitä tehtäviäkin oli nimittäin tehdä ja opeille (anteeksi kouluttajille!) palauttaa. Aina ei mennyt läpi selitys sairaasta lapsesta ja äidin hoitovelvollisuudesta ;)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...