sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Rakas päiväkirja


Kummaksuttaa. Pieni pelko uudenkarheaa vuotta kohtaan kummaksuttaa. Näen hämmentäviä merkkejä, haen yhtäläisyyksiä numeroissa. Pitäisikö huolestua Uranuksen ja Pluton tarkasta neliöstä ensi juhannuksena? Entä Marsin vahvistuminen koulutuksen päättymisen jälkeen? Jos en saakaan töitä? Seuraako seitsemästä hyvästä aina seitsemän huonoa? Seitsemän toistuu monessa.

Onnellisuusaste on noussut kiitollisuuden ja avoimuuden myötä, mutta jaksanko aina pysähtyä antamaan ajatuksen? Uskallanko ottaa kaiken vastaan, ne huonotkin? En ole näin pelännyt. Olenko liian onnellinen ja onnekas, joko on Ukko Ylijumalan aika tiputtaa rinsessa ohuesta ylipilvestään?  Vai sittenkin. Saan olla onnellinen. Siis saan. Ei kai sitä tarvi pyytää anteeksi, ei tässä ylpistymään kuitenkaan pääse. Olen alkanut rukoilla. Olen alkanut keskustella jonkun kanssa. Ateisti ei sitä ehkä kutsu Jumalaksi. Kohtalo? Isä Taivaan? Olen alkanut saada siitä lohtua. Selkeyttä. En silti katso saaneeni uskonnollista herätystä.

Lupaan yrittää olla selkeämpi. Kirjoittaa auki, selittää. Minun on otettava opikseni kehoituksista. Kahdesta sanasta ei aina ymmärrä. Minun on lopetettava tiivistäminen. Tiivisteiden tiivistäminen johtaa sanattomuuteen. Se on kaukana avoimuudesta. 

Yhteistinasta Miehen kanssa tuli sydän. Tai koura. Minä luotan sydämeen. Eilistä pannupizzaa nuotiolla lämmitettynä, nyt mukana myös savuaromi. Hienoja hetkiä. Meillä saa kuulemma paremmat pannupizzat kuin Pizza Hutista. Ei ollenkaan huono kohteliaisuus. Joululoma on ohi ja tyttö, minä olen aivan rätti.

Helposti hämmästyvän miehen sisko hämmästyi viittomakielisestä elokuvasta. "TV2, Suden arvoitus. 12-vuotias Salla joutuu elämänsä seikkailuun pelastaessaan kaksi sudenpentua salametsästäjien käsistä. Tilannetta hämmentää paikkakunnalle ilmestyvä outo nainen." Outo nainen ei ilmeisesti tarkoita ruudun alakulmassa viitovaa ihmistä, vaikka viekin huomioni täysin.

Rakas päiväkirjani, lisään uuden tunnisteen. Ei tätä soopaa osaa muuallekaan tägätä.

~

PS. Olen ollut laiska kommentoimaan kommenttejanne. Enkä ole toivotellut tervetuloja uusillekaan. En minä pahalla, olen vain saamaton. Kiitos, kun te ette ole. Heh.

9 kommenttia:

 1. mun mielestä toi teidän tina on jumppaava nainen. toinen jalka maassa ja toinen can can -tyylisesti ilmassa. ja sitte molemmat kädet sillain YMCA -tyylisesti se Y.

  niin kun ihana tuure k. laulaa "pelko pois, pelko pois, ilman verkkoa ja valjaita, minä kaadun!"

  <3

  VastaaPoista
 2. Nipsu: Tuure on kyllä kova. Ystävänpäivää vedin repeatilla justiin.

  ...

  JUMANKAUTA! Tuurehan on tehny mun fiiliksestä biisin. Miksen mä oo kuullu tätä ennen? Okei. Nyt sä sait mut juopotteleen. Otan lasin viintä ja taidan hikkipikkiriikkisen tirauttaakin ja kuunnella tota muffinsit korvilla. Mä NIIN voimaannun!!!

  VastaaPoista
 3. Vastavierailulla :D

  Tiivisteiden tiivistäminen on hienosti sanottu. Osui ja upposi täällä päässä; itseeni.

  Rohkeutta uuden vuoden edessä!

  VastaaPoista
 4. lasi viiniä on AINA paikallaan.
  kuuntele koko levy, se on dynamiittia :D

  VastaaPoista
 5. Mä uskon että onni on arjessa ja asenteessa,ei se Ukko heitä sua kuumalla kivellä vaikka sua välillä hyrisyttääkin=D Kakskyt tai kakstuhatta sanaa,aina on ilo vierailla<3

  VastaaPoista
 6. anu: Hih, joo se ehkä ensimmäisenä sulla kiinnitti huomioni. Mitä sitä turhaan löpisemään. ;D

  Kirsi: Sä taidat ansaita Villa Töllin tsempparimitalin. Onnea! :D

  VastaaPoista
 7. Toi tina on ihan selvä(sti) A. Ankka!
  Aku Ankka!
  Profiili.
  Puuttuu van se merimieslakin liehuke :)

  Ettäkö mitä se lupaa ens eikun tälle vuodelle?
  En minä vaan tiedä!
  Ei mun tartte :D

  VastaaPoista
 8. =) Tuo suden arvoitus oli kuvattu täällä meidäm kulmilla, ei ole outoa naista näkynyt.......vielä.

  VastaaPoista
 9. mullakin samansuuntaisia pohdintoja. saako näin onnellinen olla, pitäisikö vähän pidellä kynttilää vakan alla kummiskin?
  no, kuhan ei ylpisty, tai rupea pitämään mitään itsestään selvyytenä.
  Tää sun blogi on kyllä sit ihuna. :)

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...