tiistai 13. joulukuuta 2011

ME ~ 13. luukku

13. luukku
TAUSTAKUVA
~ villa tölli ~

"Se on skumpan paikka illalla, kun eniten v***ttaa kaikki tänään. Mun kalenterikin on ihan tylsä ja kamala. Ens vuonna ei taatusti tehdä arkartelukalenteria. V***u ei varmana."
- nimetön blogisti -

Blogipohjaisen yhteisjoulukalenterin suunnittelu ja toteutus vaatii toimivia (ja ilmaisia) yhteydenpitokanavia. Ei riitä, että sormet ovat näppärät ja sakset käyvät. Jos sinua ei kiinnosta löpinä taustoista, klikkaa välilehti nopeasti kiinni. Kiitos.

Olemme lyöneet lukkoon suunnitelman kalenterin sisällöstä marraskuussa, mutta aina eteen tulee odottamattomia muutoksia ja henkisiä heikkoja hetkiä. Varsinkin niitä henkisiä. Sitä paitsi yksin tämä olisi ihan mälsää.

Google Docs
Kalenterin teemat ja suunnitellut paskartelut oolemme koonneet jaettuun Google Docsin laskentataulukkoon (verkkopohjainen, köyhän miehen Excel). Taulukko on käyttäjiensä muokattavissa reaaliaikaisesti. Minä siis näen, kun Minna kirjoittaa. Docsissa on myös sisäänrakennettu chat, jossa voimme puida suunnitelmia. Docs on erinomainen tapa pitää yhteyttä myös työmaalla, koska näytät koko ajan varsin tehokkaalta. Varo naurunhörähdyksiä. 

Skype
Näköpuhelin. Yllättäviin ahdistuskohtauksiin. Huimiin ideoihin. Valmistuneiden jakamiseen. Yleiseen hervottomuuteen. Toimii parhaiten pienessä sievässä.

Blogi
Postaukset olemme ajastaneet kunkin päivän aamuksi. Tämä saattaa tulla järkytyksenä monille, mutta emme askartele joka aamu ennen seitsemää. Luukussa esitelty väkerrys saattaa siis olla jo marraskuulta. Postausten otsikon muodon olemme sopineet etukäteen, jotta tiedämme toistemme postausten permalinkit (kunkin postauksen pysyvä osoite) linkkausta varten. En ole meedio, mutta ennustan, että Minnan 14. luukku tulee olemaan osoitteessa http://minna-talomaalla.blogspot.com/2011/12/me-luukku-14.html.

Evernote, Delicious, Stumble!
Hyvien ideoiden varastointiin käytän Evernotea. Oma apinointikellarini. Satunnaisesti käytän myös Deliciousia linkkien muistiinmerkitsemiseksi. Epämääräiseen surffailuun varsin suositeltava vekotin on StumbleUpon. Stumbleen voi määrittää kiinnostuksen kohteensa (esim. valokuvaus, askartelu). Painamalla selaimeen asennettavasta Stumble!-napista pääsee seikkailulle randomisti toisten suosittelemiin sivuihin. Stumblailuun jää auttamattomasti koukkuun. Hyvä vaihtoehto vaikkapa pyykkäämiselle ja imuroinnille.

Yritys-erehdys-oppimista
Aku Ankka -sipuleita väänsin useamman, ennen kuin ne alkoivat näyttää edes etäisesti sipuleilta. Pipareihin unohdin painaa reiät snöreniä varten ja aluksi pistaasikukkien terälehdet vinksottivat sinne tänne. Kuuma steariinikippo ihan pikkiriikkisen lipesi hanskasta ja ensimmäisen luukun tryffeleiden valkosuklaa kärähti mikroon.

Ei mene niin kuin siellä eräällä huvilalla Vaasassa, mutta kertaus on opintojen äiti. Ja kotona on jatkuva askartelukaaos. Ei kai kukaan ole mennyt johonkin harmonisen siistiin joulukotihämyyn? Himputin hauskaa tämä silti on.

Talossa maalla kurkistellaan myös kulisseihin!

14 kommenttia:

 1. Hyvvää huomenta kammarista ja kiitos hersyvästä aamupläjjäyksestä :)

  VastaaPoista
 2. :D

  joo, mua vituttaa nyt taatusti sata kertaa enemmän (MILJOONIA pieniä syitä, pari isompaa...) enkä voi ottaa edes kuohua (ainakaan paljoa) kun huomenna on oltava taas kustannuspaikalla.

  nämäkin aamut ja päivät on vaan joskus kestettävä, täytyy mennä tehtävä kerrallaan ja toivoa, että olisi ilta.

  kämppäkin on kun luteen nielu, en varmana siivoa illalla YHTN.

  VastaaPoista
 3. niin joo, ja hieno taustaselvitys!
  ootte niin reippailta likkoja ja teillä on molemmilla KIVAT kalenterit ja päivien piristykset.

  no niin ,alan taas mököttämään...

  VastaaPoista
 4. Höh, Sä rikoit mun mielikuvan siitä, miten Sä aamu 7lta taittelet akuankasipuleita!! :))

  VastaaPoista
 5. Voih, nyt meni ne kaikki illuusiot :DD
  Juurikin olin kuvitellut, että te siellä ihan omin pikkukätösin kukonlaulun aikaan silmät pöpperössä kuuman steariinin ja terävien saksien kanssa touhuatte.... Eiks elämä olekaan kuin elokuvaa???

  Ei vaan, ihan sama vaikka keskellä kesähelteitä olisitte kaiken väkertäneet vaikka Rosson terassilla!
  Tää kalenteri on niin loistava juttu, että tästä pitäisi antaa Hyvän Tuulen Nobel!!

  Molemmille !

  VastaaPoista
 6. Samat sanat kuin Minnalle: Amen. Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Se on kotoa opittu perinne, notta koti on kaaoksessa pitkin joulukuuta ja lapset jännittää 23.pv:n iltana, että tuleekohan meille joulua ollenkaan, kun paikat on hujan hajan nukkumaan mennessä. Nimim. terveisiä paskartelu ajalta vai miten se oli.

  VastaaPoista
 8. Tämähän on kuin se työkaverin mies, joka suunnittelee ja syöttää lomamatkojen aikataulut ja vierailukohteet exceliin etukäteen. Siis tämän kotoisan kalenterin takaa paljastuikin piinkova organisaatiokoneisto :D

  VastaaPoista
 9. Voi mahdoton teitin juttujanne. Kiitos sinullekin, kiva on käudä kurkkimassa mitä olette aamuisin silmä kourassa iloksemme askarrelleet ;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos melkein jo liiallisesta suitsutuksesta... älkääh ny.

  Jenni: Pointsit työkaverin miehelle! Eihän askartelu saa olla huoletonta ja suunnittelematonta väkertelyä. Se on natsimeininki tai ei mitään.

  ;D

  Tekis mieli vielä kirjoitella teille, mutta mä menin kaks tuntia sitten nukkumaan... palataan ihanat ihmiset!

  VastaaPoista
 11. Kiitos tästä! Nuo Evernote, Delicious ja Stumble kiinnostivat kovasti. Syystä, että teen vapaaehtoistyötä ja jokin näistä voisi kenties auttaa sitä työtä tehdessä. Lähimpänä ehkäpä Evernote, joka tosin nyt näyttää latautumisen kestävän "Avautuu ajassa 2 päivää", mutta ehkäpä se siitä!:D
  Tuota Deliciosia en oikein ymmärtänyt. Eikö se ole lähinnä kuvagalleria, jos tuota määrettä voi käyttää? StumbleUpon voisi olla myös hyvä väline omien kiinnostusten kohteiden haarukoimiseen netistä.

  Tykkäsin niistä poronnenistä. Hauska idea! Ja siitä pyörylöiden ompeluksesta, jonka olit tehnyt. Oliko kyseessä muuten kangas.. mietin sitä yhtä materiaalia, joka on sinun blogissasi joskus aiemmin putkahtanut esiin, mutta en saa päähäni minkä niminen se materia oli!:o)

  Jatkan aivot narikassa blogisi selailua.:)

  t.Paula

  VastaaPoista
 12. Piuza: Deliciousia olen käyttänyt enemmänkin ammatillisessa käytössä. Sinne voi laittaa linkkejä talteen. Laitan sinne mielenkiintoiset/hyödylliset linkit ja ne ovat käytössä joka paikassa. Voisi kait sanoa, että se on kannattava kirjanmerkki. Sit siellä voi jakaakin linkit kavereiden kanssa.

  Hyvää kannattaa odottaa. :D

  VastaaPoista
 13. Onko siis niin, että tuossa Deliciousissa ei välttämättä tarvitse jakaa niitä linkkejä kaikkien nähtäväksi, vaan ne voi säilöä vain omaan käyttöön? (Siellä niiden sivuilla ei ollut ohjelman esittelyä)

  t.Paula

  VastaaPoista
 14. Linkille määritetään vain tägit, jolla niitä on myöhemmin helppo löytää omasta arkistostaan. Sama asian kuin blogin kategoriat. Jos joku hakee linkkejä antamallasi tägillä, niin hän näkee sinun linkkisi. Toisaalta jos etsit tägillä "font", näet muiden linkkejä ja voit saada hyviä ideoita. Toisaalta jos haluat olla salaperäinen, täggää suomeksi ja kummallisilla sanoilla, tuskin kukaan niitä linkkejäsi sitten löytää. Mutta miksi tehdä niin?

  Mitenkään erityisesti niitä ei tarvitse jakaa.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...